Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица спечели с 3:0 областния финал за Купата на България

Марица (Пловдив) победи с 3:0 Сокол (Марково) в областния финал на турнира за Купата на България. Така "жълто-сините" си гарантирах мач с отбор от Втора лига на 3 или 4 септември, като жребият ще бъде теглен в петък. Тогава ще станат ясни и евентуалните 1/16-финални мачове, в които се включват и отборите от Първа лига.

Преди началото на двубоя всички присъстващи почетоха с минута мълчание легендарната баскетболистка на Марица и националния отбор Пенка Стоянова, която ни напусна в края на миналата седмица.

Георги Георгиев отбеляза два красиви гола в 29-ата и 69-ата минута след перфектни асистенции на капитана Тодор Тимонов. Третия гол вкара смяната Олджай Алиев в 85-ата минута.

Гостите направиха няколко пропуска, като най-фрапиращ бе този на Александър Стойчев още в 11-ата минута при 0:0. Той получи пас на празна врата, но вместо удар, не успя да уцели топката.

Така Марица продължи чудесната си серия и вече има шест победи от шест официални мача от началото на сезона. Марица ще участва в новия кръг в турнира – втори предварителен кръг, където ще участват и 15 отбора от Втора лига, както и 15-те от Трета лига и областните групи. Жребият е в петък, а Марица ще е домакин в двубоя, който ще се играе на 3 или 4 септември.

В събота отново от 18:00 часа Марица е домакин на Сокол в мач от 4 кръг на Трета лига - Югоизточна група.

Резултати от днес в потока Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора

Искра-Симеоново (Симеоново, Ямб) - Загорец (Нова Загора, Сл) ... 1:5
Миньор (Раднево, СЗ) - Созопол (Созопол, Бс) ... 1:1 в редовното време,
след дузпи краен резултат 3:5

Представители от областите на територията на Зоналния съвет - Пловдив

1. Марица (Пловдив, обл. Пд)
2. Върбица (с. Бенковски, обл. Кж)
3. Загорец (Нова Загора, обл. Сл)
4. Созопол (Созопол, обл. Бс)





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Христов

Александър Христов - героят от Сеул 1988

Легендарният ни боксьор Александър Христо е  ро ден на 28.07.1964 година в град Пловдив Олимпийски вицешампион от Сеул през 1988 г.одина. Играе и на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година. Печели квота и за игрите в Барселона през 1992 година, но не е включен в състава. Състезава се в категория до 54 кг. за „Локомотив” (Пловдив), а като войник –..

публикувано на 01.07.24 в 13:51

Никола Цолов с нов триумф във Формула 3

Никола Цолов спечели втората си победа във Формула 3, след като триумфира в спринтово състезание на пистата „Ред Бул Ринг“ в Австрия. Българинът стартира от третото място и запази позицията си зад съотборника си Кристиан Менсъл и Мартиниус Стеншорн в самото начало. Още в четвъртия завой обаче Никола напредна с една позиция, след като направи много силна..

публикувано на 29.06.24 в 18:09

Локомотив стартира с победа при Любослав Пенев

Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Любослав Пенев започна с победа в неофициалния си дебют начело на тим. „Смърфовете“ се наложиха над Струмска слава с 3:1 в първата си проверка за лятната подготовка. Срещата се изигра при закрити врата. През първото полувреме на срещата головете липсваха. Локомотив Пловдив излезе напред в резултата в 60-ата..

публикувано на 29.06.24 в 18:07

Локомотив привлече френски нападател

Локомотив Пловдив продължава селекцията си за новия сезон в Първа лига. Черно-белите привлякоха днес третото си ново попълнение. Това е френското крило Жулиан Лами. Той подписа договор за три години. Жулиан Лами е роден на 6 ноември 1999 г. в Брест, Франция. Юноша е на Брест. Състезавал се е за отборите на Родъръм, АФК Уимбълдън, Гримзби Таун, Енонис..

публикувано на 29.06.24 в 18:03
БТР специални гости на фамилния празник на Холдинг КЦМ 2000

Много настроение на семейния празник на Холдинг КЦМ 2000

Много настроение, вкусни гозби, игри за децата, танци и музика имаше на традиционния семеен празник на Холдинг КЦМ 2000 в местността "Копривките". По-смелите се качиха на седлата и направиха езда по кратък планински маршрут. Най-малките таланти бяха в арт работилницата, където рисуваха върху керамика и засаждаха цвета. Други се състезаваха в скачането..

публикувано на 29.06.24 в 14:51