Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предсказания и ментална аритметика във "Вход свободен"

| обновено на 27.08.19 в 09:37

Какво предстои до края на работната седмица е твърде неясно, но по мнението на „независими изследователи“, в самия й край се намира Краят! Очаквайте още за различното тълкуване на пророчествата на Нострадамус!

В „Еко аларма“ вече подхождаме научно и без кавички, разглеждаме процеса на самоунищожение, в който всички се включваме с охота. За разлика – тук категоричен срок няма!

За да не звучим черногледи, откриваме света на цветовете, в изложбата на пловдивския художник Жорж Сопаджиев  - „Състояния на любов“, с твореца разговаряме след 13.

Що е то - ментална аритметика?Ако трябва да отговорим накратко, това е  методика, която развива важни качества за всяко едно дете, като концентрация и обем на вниманието, краткосрочна и дългосрочна памет и още много други. От скоро, децата в Асеновград имат възможност да се обучават по метода ментална аритметика. Подробности очаквайте в разговора ни с преподавателя Росица Янкова.

„Предразсъдъци и следразсъдъци“ на колегата Жоро Пеев ще ни преведе през неподозираните пътища на таланта!

Започваме след новините в 12.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Температурни и други амплитуди "Точно днес"

Изморителният с високите си температури юни приключва, допълвайки статистиката на пореден по- горещ от предишни години. Прекрачвайки в следващия месец, с любопитство към времето и ваканциите, ще разговаряме със синоптика Анастасия Кирилова и с изпълнителния директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков. Точно днес курортът открива лятната си програма. Сред..

публикувано на 27.06.24 в 17:40

Захари Карабашлиев в "Добро утро, ден!"

Захари Карабашлиев е гостът ни тази седмица в "Добро утро, ден!". Писател, драматург, главен редактор на издателство, с издадени 4 романа, повест, няколко сборника с разкази. Карабашлиев е написал сценарии за театрални постановки, които се играят у нас и в чужбина. Той продължава работа по пиеси, които ще поставят в няколко театри, в София...

обновено на 27.06.24 в 16:21

Здравословно с „Вход свободен“

С д-р Радостина Симеонова говорим за събитието „При метаболитен синдром. Хомеопатия, постурология, остеопатия“. Тази неделя, от 11 часа, в „Пълдин АРТ клуб. Вход свободен. В рубриката „Брейнсторминг“, влогърът Лидия Петкова, ни споделя за призванието и новите отношения. Следразсъдъчният коментар на Жоро Пеев, традиционно, е част от..

публикувано на 27.06.24 в 09:30

Лятно дежавю в "Точно днес"

В летните жеги и разгара на отпускарския сезон на дневен ред отново са възможността за сформиране на стабилно правителство и  членството на страната ни в еврозоната. Изнизва се поредната седмица белязана от политическите неизвестни. Три дни продължиха консултациите при президента Румен Радев преди връчването на първия мандат за съставяне на..

публикувано на 26.06.24 в 16:44

Чуден следобед с "Вход свободен"

Днес предаването ще бъде уверяваме Ви шарено, усмихнато, споделено :)))))) Като начало ще Ви разходим до "Африка - непозната, необятна, вдъхновяваща". Това е и първото от поредицата събития  "Великолепието на света". Детската научна работилница се организира от  Фабрика за знания и ще се проведе утре на 27 юни на територията на емблематичо място в..

публикувано на 26.06.24 в 09:30