Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото за промяна на мярката за задържане на Ральо Ралев

Апелативният специализиран съд отложи заседанието за промяна на мярката на кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, който е оставен за постоянно в ареста от първата инстанция. 

Причината е, че в представените от прокуратурата документи за съдебномедицинска ескпертиза липсват резултатите от нея. 

Съдебният състав нареди заключенията на вещото лице да бъдат представени до 29 август, а ако има необходимост от нови изследвания на Ралев, то разглеждането на искането за освобождаване ще се проведе на 3 септември. 

Кметът на „Северен“ бе задържан на 30 май по разследване за корупция и след това обвинен в търговия с влияние. 

Днес адвокатът на Ралев, Илиян Василев, посочи пред съда, че той бившият заместник кмет има четири пъти завишени нива на билирубин. 

Според Василев това сигнализира за много сериозно заболяване, а от задържането си досега Ралев е отслабнал и с 15 кг.  Затова адвокатът настоя съдът да назначи своя медицинска ескпертиза за Ралев, но това искане беше отхвърлено. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 30.06.24 в 13:36

Даниил е новият български патриарх

Новият български патриарх е видинският митрополит Даниил . Той беше избран на втори тур с 69 гласа. Митрополит Григорий получи 66 гласа. 3 бяха недействителните бюлетини.  "Благопожелаваме му да е здрав и Бог да му помага, и всички ние да бъдем единни! Амин!", каза митрополит Киприан, след като обяви официално името на новия ни духовен баща.  Предстои..

публикувано на 30.06.24 в 13:35

Избираме новия български патриарх

Новият български патриарх ще бъде избран днес от четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор, който започна рано сутринта. Гласуването трябва да приключи на обяд, а в 14.30 часа се очаква да бъде обявено името на новия глава на Българската православна църква. Новият български патриарх и Софийски митрополит ще бъде избран с тайно..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25