Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мадона идва като "Евита" в "Звукът на киното"

| обновено на 04.10.19 в 16:57

В "Звукът на киното" тази събота ви предлагаме саундтрака на филма "Евита". Режисьор на филмовия вариант на мюзикъла на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс е Алън Паркър.

„Евита“ разказва за живота на аржентинката Ева Дуарте де Перон, съпруга на президента на Аржентина Хуан Перон, като в нейната роля се превъплъщава певицата Мадона. В ролите можем да видим още Антонио Бандерас, както и Джонатан Прайс.

Може би ще ви интересно да научите, че Мадона не е избор първият избор на Алън Паркър за ролята на Евита. Мишел Пфайфър е трябвало да изиграе в неговия филм съпругата на президента Перон, но актрисата е отказала, заради ангажимент в друг филм - "Повелително и лично".

Звездното актьорско присъствие, както музиката на  Андрю Лойд Уебър и безспорния талант на Алън Паркър, донасят на филма световна слава, както и печалба от 143 милиона долара.

"Евита" печели "Оскар" за най-добра песен за 1996 година за „You Must Love Me", но Мадона не успява да вземе приза за най-добра водеща актриса, за който е номинирана. Освен петте номинации за "Оскар", "Евита" има и пет номинации за наградата "Златен глобус", като печели три от тях.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 16.09.24 в 16:24

Ново начало с „Вход свободен“

В международния ден за опазване на озоновия слой, една от темите ни е свързана с опазването на околната среда. Детски конкурс за рисунка призовава децата да потърсят връзката между изкуството и природата, на фестивала „Ние сме децата на реката“, тази събота. Разговаряме с Мира Мохсен, от фондация от InBetween. С Петко Йотово говорим за..

публикувано на 16.09.24 в 09:30

Между грижите и вдъхновението - "Точно днес"

Между грижите, паметта и вдъхновението ни застига тази по-различна септемврийска седмица. Такава е, защото втората й половина вдига носталгично завесата на есента, поставяйки начало на училищното време, подготовката за извънредни парламентарни избори и с равносметка за поуките, които не направихме.  На 16-ти септември през диалозите за отворените..

обновено на 15.09.24 в 17:18

Клуб "Неделя" - в звук и цвят

Един от емблематичните български китаристи- пловдивчанинът Кръстьо Пънев- Къната гостува в Клуб "Неделя"с китарата си и историите около нея. Днес в предаването ви срещаме и с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Ярък творец в жанровете живопис, графика и илюстрация с над 45 самостоятелни изложби в България и в чужбина,..

публикувано на 15.09.24 в 11:55