Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициатива на Комисията за енергийно и водно регулиране

Енергийни регулаторни органи от Балканите се срещат в Пловдив

Форумът ще изготви обща позиция за ускорена либерализация на пазара на природен газ на Балканския полуостров

| обновено на 01.10.19 в 10:33

Пловдив е домакин на Годишната среща на Съвета на регулаторите на Балканския Консултативен Форум. Организацията обединява национални регулаторни органи на държавите от Балканския регион. В нея членуват регулаторите на България, Гърция, Сърбия, Северна Македония и Черна гора.

Форумът ще обсъди обща позиция на националните регулатори за ускорено развитие на либерализацията на регионалния пазар на природен газ. Ще бъде разгледан и финален доклад по мониторинг на електроенергийните пазари на едро, изготвен от експерти на работна група към Съвета на регулаторите. Ще бъдат обсъдени три нови кандидатури за членство в Балканския Консултативен Форум - на регулаторите на Босна и Херцеговина, Албания и Сърбия.

Балканският Консултативен Форум бе учреден през 2018 г. по инициатива на КЕВР. Като председателстващ форума през първата година от дейността му Българският енергиен и воден регулатор е домакин на годишната среща.

На срещата в Пловдив гостуват делегации на регулаторните органи на Гърция, Северна Македония, Сърбия и Черна гора.

В състава на делегацията на КЕВР са председателят доц. Иван Иванов и членовете на  регулатора Евгения Харитонова, Александър Йорданов, Пенка Трендафилова, Ремзи Осман и Владко Владимиров, както и експерти в дирекции „Електроенергетика и Топлоенергетика“ и „Природен газ“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Три пожара в Карловско вдигнаха на крак Пожарната в неделя

В неделния следобед няколко пожара с широк фронт се разразиха в Карлово, между  селата Брезово, Дрангово и Розовец.  Пожарът в Розовец обхвана бързо сухи треви и храсти на площ около 5-6 декара.   Между Брезово и Дрангово огънят обхвана житен масив, сухи треви и храсти, както и горски масив.7  екипа огнеборци се опитват да овладеят пожара, обхванал..

публикувано на 07.07.24 в 17:23

Въздушната линейка превози пострадал мъж от вр. Ботев до УМБАЛ "Св. Георги"

Медицинският хеликоптер  е транспортирал пациент до УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив след инцидент в Стара планина. Сигналът е подаден от Планинската спасителна служба.  Това е първа реална спасителна мисия в планински условия, посочват от Хели Мед Сървиз.  От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха, че 39-годишният е  турист от Русе. Той е транспортиран с..

публикувано на 07.07.24 в 13:46

Нови проучвания на Асенова крепост започват археолозите

За първи път от 10 години насам ще има теренни проучвания на Асенова крепост. За това съобщиха от Регионалния исторически музей - Асеновград.  Ръководител на проучванията ще бъде археолог Запрянка Кръстева-Арабаджиева. Сумата, която Министерството на културата се очаква да отпусне е 61 808 лева.  Проучванията ще започват през август...

обновено на 07.07.24 в 08:11

На 7 юли Църквата почита Св. Неделя

Българската православна църква отбелязва деня на Света Неделя и Втората неделя след Петдесетница – на Всички български светии.  Те били християни от различни народности: едни били от местните племена, обитавали сегашната българска земя още преди идването на славяните и прабългарите, други просто пребивали тук, като войници или пленници, но носели в..

обновено на 07.07.24 в 07:53

Жълт код за жеги е в сила за половин България

Жълт код за горещо време и високи температури е обявен в 15 области на страната днес, показва сайтът на Националния институт по метеорология и хидрология. В Северна България температурите ще са високи в областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе. За територията на Южна България жълт код е обявен за областите..

публикувано на 07.07.24 в 07:43