Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сюжети от „Точно днес“

Понякога совите не са това, което са...

Днес сме с теми от видимото на деня.

Точно днес, когато се дипломират  90 магистрати  от Факултета по дентална медицина на МУ- Пловдив ви срещаме с отличничката на 44-и випуск Татяна Лютакова. За призванието, амбициите и реалностите.

Докъде стигна  Европейската гражданска инициатива „Край на клетките“, подкрепена и  у нас.  В Световния ден за защита на животните разговаряме с Явор Гечев от фондация „Четири лапи“.

Покана от Смолян  за Устовския панаир, който започва от днес. За запазените традиции, тридневната програма и други събития в региона  е репортажът на Живка Танчева.  

"Под купола небесен" - на Шекспир и Паталеница. Представя Инна Церовска

Мила Павлова разказва за  концерта “Цветът на вишната“ в Малката Базилика. Тя  ще изпълнява на флейта японска музика, а  японски музиканти ще  свирят на гайда.

В „Добро утро,ден!“ гостува директорът на Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев.

„Точно днес“. На 4 октомври петък. От 6 до 9.30ч. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" изгрява юли

1 юли символно бележи летните дни, много от българите имат обичай да посрещат с музика изгрева на слънцето. Паолина Комсалова разговаря с Анастасия Кирилова от НИМХ, за прогнозата на синоптиците за летния месец, в който ще има и горещници и много валежи. За програма Точно днес" началото на седмицата идва с новия патриарх на Българската православна..

обновено на 30.06.24 в 17:25

Хуморът и операта завладяват Клуба

Последното юнско издание на Клуб "Неделя“ отново събира интересни и любопитни гости. В първия час (16-17) с журналиста и писателя Михаил Вешим ще си говорим за хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и за това – тъжен ли е съвременният български хумор или не съвсем? Ще стане още дума за книги, култура, журналистика и, разбира се, за..

публикувано на 30.06.24 в 15:10

Ранно утро с "Шейкър"

Последното утро на юни посрещаме, с обещания за приключения и емоции присъщи на юли! Най – летния месец, мечтан и „натоварен“ с очаквания за щастие! Предстоят ни няколко срещи, куп полезни съвети и още толкова интересна информация! Някои определени движения на нашето тяло, могат да бъдат контролирани и регулирани според нуждите и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05

За четенето и децата днес във "Вход свободен"

Днес в предаването оставяме настрана дигиталните устройства и се впускаме в неяобятния свят на книгите. За тази цел Ви срещаме с децата от читателски клуб "Възвишение". За тях книгите от задължителния списък през лятната ваканция са любимо занимание и те с удоволствие четат. Кои са любимите им книги и как се заражда техният читателски клуб, предстои да..

публикувано на 28.06.24 в 09:30

Температурни и други амплитуди "Точно днес"

Изморителният с високите си температури юни приключва, допълвайки статистиката на пореден по- горещ от предишни години. Прекрачвайки в следващия месец, с любопитство към времето и ваканциите, ще разговаряме със синоптика Анастасия Кирилова и с изпълнителния директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков. Точно днес курортът открива лятната си програма. Сред..

публикувано на 27.06.24 в 17:40