Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

(не)Възможното образование във "Вход свободен"

| обновено на 07.10.19 в 12:56

Ще сложим старт на новата работна седмица с много музика и настроение.

Ще научим някои от подходите, които добрият учител трябва да прилага към своите ученици, за да изгради връзка на доверие с тях.

Ще ви срещнем с Лили Бързева, с която ще говорим за предстоящия Кинофестивал (не)Възможното образование, който ще включва поредица от документални филми на тема образование.

Минутите след 13.00 часа ще бъдат посветени на едно събитие, което ще се състои на 12-ти и 13-ти октомври, а именно - ПРЕМЪЛЧАНОТО РАЗКАЗАНО – ГРАДЪТ HOTSPOTS. Ще разговаряме с Възкресия Вихърова, която ще ни сподели повече за събитието на четири колела.

И разбира се ще завършим предаването подобащо, защото няма как да пропуснем коментара на колегата Жоро Пеев в рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изпращаме септември "Точно днес"

На 30 септември посрещаме новата седмица с актуални теми и коментари на важните събития. В утрото на понеделника ще говорим за транспорт, здравеопазване, политика и младите хора.  Жителите на пловдивските села Труд и Войводиново протестират, обединявайки усилията си за по-добър транспорт. Войводиново се бори за възстановяване на автобусна линия №15,..

обновено на 29.09.24 в 16:51

Различен следобед с Клуб "Неделя"

В последното септемврийско издание на Клуба първият ефирен час запазваме за едно пътешествие до страната Плодострания :))) Наш гид ще бъде и звестната куклена актриса Мария Лазарова-Меце, която заедно със своята внучка Лазарина ни гостуват за да представят дебютната си детска книжка „Червейчетата от страната Плодострания и господин Магданоз“...

публикувано на 29.09.24 в 15:05

Есенно и хармонично с „Шейкър“

Динамично ще е днес. На хоризонта е астробюлетинът за октомври, със Стефи Недевска. Говорим за награди с хайку поета Владислав Христов. Този път, поредната награда за него, идва от конкурса „Морето“, в Ахтопол.  Художничката и писател Марина Иванова ни споделя за благотворително събитие за бездомните животни, което организира на 4-и..

обновено на 28.09.24 в 17:11

Протести и култура - теми в "Ден след ден"

Жители на село Труд и работещи във фирмите в община Марица излизат на протест в неделя заради проблемите с градския транспорт. Протестиращите, подкрепени и от местния бизнес, настояват за възстановяването на автобусна линия № 1, която от години не се движи до селото. В момента основният транспорт е маршрутка №5, която обаче не спазва разписанието,..

публикувано на 27.09.24 в 14:45

"Вход свободен" по пътеките на родолюбието

Благодарение на образованието на Националната програма „България-образователни маршрути” на Министерството на това и научната група от 40 от ученици 6,7 и 8 клас от българското ОУ „Христо Ботев” към Културно-информационния център в Цариброд за първи път е на посещение в България от 26 до 29 септември.  Как протича тази благородна инициатива ,..

публикувано на 27.09.24 в 10:15