Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ден след ден“ на 14 октомври

На Петковден с темите от делника–медицина, образование, наука и бизнес

.„Дни на кариерата“  среща бизнеса и студентите в Пловдив. Какво се търси и какво се предлага на пазара на труда ще чуем от Иванка Петкова.

Професия войник  или как младежите да направят информиран избор за присъединяване към редиците на Българската армия ще научим от репортажа на Емил Костов.

За бъдещето на общинското здравеопазване, ориентирано не към печалбата на лечебните заведения, а към нуждите на хората е интервюто на Екатерина Костова с Александър Миланов, програмен мениджър на Националната пациентска организация.

Напредъкът по проекта ПЕРИМЕД или добрия пример за добра практика между Медицинския и Пловдивския университет, които  работят по изграждането на Център за компетентност „Персонализирана иновативна медицина“ – репортаж на Живка Танчева

За турската офанзива в Сирия, за риска от нова бежанска вълна и за това кой ще спечели и изгуби от военния конфликт ще говорим с д-р Малек Насер,председател на сирийската общност в Пловдив

Проектът „Манускрипта – 39“ от програмата на фондация Пловдив 2019 стигна до въпроса дали ще бъде осъществен –отговорът ще научим от Галя Митева


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За жегите и политическия бърнаут "Точно днес"

След изборите пари от въпроси без отговор. Политическият бърнаут на избирателите остави 70%  от тях до климатика далече от урните, така припари под петите на ДаБг и БСП от изборния резултат, че лидерите им подадоха оставка. На хладно в планината ПП обмислят ситуацията "в дълбочина" . ГЕРБ, от които се очаква да зададат тона на новия парламент мълчат. ДПС..

публикувано на 12.06.24 в 17:02

За горещините и теченията в "Ден след ден"

За непосилните горещини, на които са подложени пловдивчани в автобусите без климатици.   За явните и скрити политически течения след вота.  За кръводаряването и желанието да помогнеш.  За това ще говорим във времето от 15 до 17 часа в поредния горещ юнски ден.  Събеседници по транспортната тема са зам.- кметът по транспорт Савина Петкова и двама от..

публикувано на 12.06.24 в 14:56

"Вход свободен" в жаравата на подранилото лято

Юни, изглежда по всичко  се обиди, че поставях под съмнение неговия летен характер и реши ударно да счупи термометрите, за да докаже противното. Поемам личната си отговорност и дълбоко се разкайвам за прибързаните си твърдения! Обещавам, че няма повече да провокирам  календарните месеци с непремерени изказвания и ще употребявам красноречието си само по..

публикувано на 12.06.24 в 09:45

На 12 юни "Точно днес"

В сряда сутрин коментираме все още изборните резултати и търсим аргументи за регистрираната ниска изборна активност, първите оставки и политическата отговорност у нас и в Европа.  Макар и различна ситуацията след шестите извънредни избори в страната поставя все същия въпрос -  ще имаме ли правителство и дали ще се разберат партиите и лидерите им...

обновено на 11.06.24 в 17:53

Мълчание, „осмисляне“ и втора оставка след вота „Ден след ден“

Едва втори ден след шестите за последните три години избори тече, а вече се говори за седми през есента. Очевидно резултатите не се харесват, а тяхната представителност си е направо срамна.  Днес мълчанието на първата и втората политическа сила продължава, част от третата – ПП ще „осмисля новата ситуация в дълбочина“, както пише Кирил Петков,..

публикувано на 11.06.24 в 14:49