Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на филма "Завръщане", заснет в Пловдив


Новият филм на режисьора Ники Илиев „Завръщане“, който  тръгва по кината от  18 октомври в цялата страна, имаше първа премиера в Пловдив. И това не е случайно, защото филмът е заснет през лятото точно в Пловдив, на знакови места като Стария град, Капара и Гребната база,  и е в програмата на Пловдив ЕСК 2019. 

След премиерата в Пловдив със срещи на живо с екипа на филма,  е софийската премиепа и след това започва и националното турне. На 19 и 20 октомври публиката в Лондон ще може лично да се срещне с целия актьорски състав на две специални прожекции. 

В интервю за Радио Пловдив Ники Илиев, който освен режисьор е и сценарист, продуцент и участва и  актьорски във филма, каза, че по време на снимките е преоткрил Пловдив. Винаги съм знаел, че Пловдив е красив град, но сега го видях много променен и колко още по-красив е станал. За мен откритие беше квартал "Капана" и колко много е направено там. 

Исках да направя филма, в който да се говори за ценности, но да бъде  разказан  весело, развлекателно.

Трима приятели се завръщат у дома от всички краища на света, за да помогнат на друг свой приятел от детството да спаси родната си къща,да не загърбва завета на дядо им като събори фамилния им дом и построи на негово място модерна бизнес сграда. Единственият начин за това е приятелите от детството да се обединят отново и да победят професионалния отбор на Бранимир в градския маратон. Задачата се оказва изключително трудна, а поредица от безумни случки и абсурдни препятствия поставят на изпитания дългогодишното им приятелство.  Героите на филма се завръщат към спомените за детските мечти, първата любов, семейните ценности и истинското приятелство, за да открият, че независимо от промените и разстоянието на времето, някои неща остават завинаги същите.

 Стефан Данаилов  е със специална роля във филма, той е в завършващия кадър, участавт звезди като Башар Рахал, Евелин Костова, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Диляна Попова, Бойко Кръстанов, Искра Донова и Райна Караянева.


Цялото интервю с Ники Илиев е в звуковия файл.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Здравка Евтимова получава Националната литературна награда "Иван Вазов"

Писателката и преводач Здавка Евтимова е носител на Националната литературна наградата „Иван Вазов“ за 2024 г.  Наградата се присъжда за цялостен принос за литературна и преводаческа дейност. Решението за тазгодишният приз е на 9- членна комисия с председател заместник- кмета Калина Чилингирова и членове - дейци от културните институции в..

публикувано на 28.06.24 в 11:29

Фестивалът за шансони "Златен ключ" - за 21-ви път в Пловдив

Днес се открива 21-вият Международен фестивал за шансони "Златен ключ"  - Пловдив 2024. Всяка година той  се организира от Алианс Франсез в партньорство с Община Пловдив и под патронажа на Посолството на Република Франция и Френския институт за България. Тази година духът на фестивала ще бъде шоколад и шансони, като френският майстор Венсан..

публикувано на 28.06.24 в 08:35

Димитър Павлов с първа самостоятелна изложба

Младият пловдивски художник Димитър Павлов открива първата си самостоятелна изложба в независимото пространство за изкуство Галерията. Чрез картините той представя различни етапи от развитието си като живописец – от началните години в Националната художествена галерия в София до последните няколко години. Творбите проследяват различни стъпки от..

публикувано на 27.06.24 в 12:56

Световни знаменитости и млади таланти в Епископската базилика

Фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща“ продължава с концерт в Епископската базилика „Световни знаменитости на една сцена с млади таланти“. В проявата ще участват американското сопрано Елизабет Поуп, пианистката Виктория Василенко и перкусионното дуо Аглея Канева и Александър Вичев. Според критиците Елизабет Поуп притежава бистрота на..

публикувано на 27.06.24 в 08:20

Бюджетът по проект "Мобилност" свърши

Община Пловдив спря приемането на нови заявления за индивидуални и групови пътувания натворчески килективи по проект „Мобилност“ поради изчерпване на финансовия капацитет. От началото на годината са одобрени и финансирани 19 проектни предложения на стойност 64 677,95 лева, което изчерпва гласувания за тази година бюджет.  Гласуваните от Общинския..

публикувано на 26.06.24 в 13:58