Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мира Папо представя романа "Пловдивски потайности"

Книгата на Мира Папо "Пловдивски потайности" ще бъде представена в конферентната зала на Народна библиотека "Иван Вазов". Романът е на издателство "Екрие". 

Забележителен стил, чистота, яснота, невероятна точност на описанията; картини в които съвсем естествено и без усилие можеш да влезеш и да заживееш, пише Калин Терзийски
Мира Папо е родена в Пловдив. Завършва начална училищна педагогика и дефектология.  Автор е на сборника разкази „Отец Константин и госпожа Любов“, медицинската книга „Наркоман по лекарско предписание“ и богословски ориентираната „Индия – жребият на свети апостол Тома“. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Галин Никифоров участва в "Пловдив чете"

Тази вечер в рамките на литературния фестивал "Пловдив чете" ще се проведе среща с Галин Никифоров . Разговорът ще е в клуб “Петното на Роршах”, от 19:00 часа. Модератор ще бъде Ина Иванова. Вход: Свободен за всички събития от програмата на фестивала. Галин Никифоров (роден 1968 г.) е сред открояващите се имена в съвременната българска..

обновено на 11.06.24 в 15:10

Константин Костов и Плевенска филхармония гостуват в Пловдив

На 13-ти юни, четвъртък, от 19:00 часа в Лятно кино „Орфей“, Плевенската филхармония   ще представи концерт с авторски творби на границата между класиката и джаз музиката на Константин Костов и Христо   Йоцов. Под диригентската палка на маестро Борислав Йоцов   ще свирят и солистите Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и Василена Серафимова. "Особеното..

обновено на 11.06.24 в 13:26

Романът "Злато" води разговор за ценностите

Крис Клийв – един от най-мощните, важни и психологически проникновени романисти на своето време пристига в Пловдив, за да участва в ХХ-то издание  на литературния фестивал „Пловдив чете“. Той е автор на романите "Възпламеняване", „Другата ръка“, „На смелите се прощава“, и трите преведени на български език и превърнали се в истински литературнин..

публикувано на 11.06.24 в 12:25

Преге - предаване за света на книгите, 08 - 14 юни

В предаването за книги на Радио Пловдив на 08.06. 202г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Чарлс Дикенс. Старият антикварен магазин. Р704 стр., 8А, Милениум, 2024. Белнхард Шлинк. Внучката. 416 стр., 5А, Кръг, 2024. Йордан Велчев Милиони малки убийства. Жанет 45, 2024. Сисел-Йо Гейсен. Арката..

публикувано на 10.06.24 в 09:00

Поетът Йордан Велчев с "Орфеев венец"

Поетът Йордан Велчев е носител на „Орфеев венец“ за високи постижения в съвременната поезия, а наградата „Златна четка“ бе връчена на художниците Сотир и Пенко Гелеви.   На официална церемония снощи бе открит фестивалът „Пловдив чете“. В конферентна зала  на НБ „Иван Вазов“ днес Издателска къща „Коала прес“ представя „Живот като на кино“ на..

публикувано на 10.06.24 в 06:44