Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали подпалиха подземните контейнери до Римския стадион

| обновено на 25.10.19 в 14:53

Вандали подпалиха тази нощ подземните контейнери за смет на улица „Христо Г. Данов“  до Римския стадион.  Унищожена е наземната  част на поставените наскоро съоръжения.  

От общинското предприятие "Чистота" са ограничили разрастването на щетите. Изпълняващият длъжността директор Николай Георгиев е сигнализирал в полицията, за да се установят извършителите.

Подземните контейнери са едно от постиженията в сметосъбирането в Пловдив. Те са много удобнии се вписват в изцяло обновената  визия на емблематични градски пространства, отбеляза Георгиев.  

В района има монтирано видеонаблюдение, но все още не е ясно дали вандалите са заснети от камерите.

Съоръженията бяха закупени и монтирани след проведена миналата година обществена поръчка от община Пловдив на стойност 2,5 милиона лева. 

Първите контейнери за събиране на битови отпадъци под земята бяха монтирани на ул. „Отец Паисий“ след основния й ремонт, а през пролетта такива бяха поставени и на ул. „Хр. Г. Данов“ № 5, близо до Джумаята. 

Общо 12 са монтираните подземни контейнери в централната градска част – освен на „Отец Паисий“ и „Хр. Г. Данов“, така и на ул. „Бетовен“, „Иван Вазов“ и до Тунела в посока юг. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4000 домакинства сменят кюмбетата с еко отопление по проекта "За по- чист въздух"

Близо 4000 пловдивски домакинства ще могат да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с нови екологични устройства по проекта „За по – чист въздух“, по който община Пловдив получава финансиране от Програма „Околна среда“ за периода 2021 – 2027 година. Общият бюджет е 28 млиона лева, като от тях близо 24 милиона са от Европейския фонд за..

публикувано на 21.10.24 в 13:04

Само за седмица 2-ма загинали и 13 ранени при 61 ПТП в Пловдивско

Само за седмица в Пловдив и областта при катастрофи са загинали 2-ма, а 13 души са пострадали. За дните от 14 до 20 октомври включително са съставени 650 акта и 3303 фиша. Петнайсет водачи са шофирали под въздействие на алкохол и 6 – на наркотици, а 9 са били неправоспособни шофьори. Статистиката изнесе инспектор Стоян Войводов от „Пътна полиция“...

публикувано на 21.10.24 в 12:50

Веселина Бунтова е новият кмет на Ново Железаре

С чувствителна преднина Веселина Бунтова от ГЕРБ печели частичните избори за кмет на хисарското село Ново Железаре.   Тя е получила 75 гласа, втори след нея е Рангел Китенски от ИТН, за когото са дали вота си 47 души, а трети е Лъчезар Орешков от БСП, който е получил едва 18 гласа. До извънредните избори се стигна след трагичен инцидент с..

обновено на 21.10.24 в 10:09

Петър Градев и Тодор Минковски отиват на балотаж във Войнягово

Няма избран кмет на първи тур в карловското село Войнягово.   На втори тур отиват Петър Градев, издигнат от Коалиция „Заедно за силна община“ (193 гласа), и Тодор Минковски от местната коалиция ГЕРБ-СДС (156 гласа). Кандидатите за поста бяха петима. До вот в населеното място се стигна, тъй като правомощията на предишния кмет Тодор..

обновено на 21.10.24 в 10:09

Пожар засегна 3 вили край Лесичово

Три вили и фургон, както и пчелин с 3 кошера пострадаха при пожар, избухнал във вилната зона на пазарджишкото село Лесичово вчера следобед.  От пазарджишката пожарна съобщиха, че огънят е бил угасен от три противопожарни автомобила и два джипа от РСПБЗН-Пазарджик. В гасенето са взели участие още горски служители от местното горско стопанство,..

публикувано на 21.10.24 в 10:08