Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След журналистическо разследване на Нова

Проверяват д-р Мануков поставял ли е стент на здрав пациент

В Районна прокуратура Пловдив е назначена предварителна проверка по жалба на пловдивчанина Динко Бобчев за това, че в УМБАЛ "Пловдив" е направен опит да му поставят стент без да има нужда от него.  В момента Икономическа полиция проверява случая, съобщи за радио Пловдив районният прокурор Атанас Илиев. 

По думите му, жалбата е към Окръжна Прокуратура, но още на  15 октомври тя е била препратена по компетенция към Районна прокуратура. От миналата седмица РЗОК Пловдив също проверява случая, съобщи за Радио Пловдив директорът на УМБАЛ Пловдив д-р Аргир Аргиров. 

Тази сутрин той е издал заповед, с която иска обяснение от ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология доц. д-р Иван Мануков във връзка с разследването на Нова ТВ по разказа на Бобчев, в който се посочва доц. д-р Мануков. Заповедта е от тази сутрин, а становището се очаква до 2-3 дни, съобщи за Радио Пловдив д-р Аргиров. По думите му, тогава и болницата ще реши какво да прави по случая. 

Той не пожела да го коментира с мотив, че познава подалия жалбата Динко Бобчев, и предпочита първо да приключат проверките на контролните органи. Никога досега в Отделението по инвазивна кардиология не е имало оплаквания, допълни Аргиров. Той е категоричен, че докато траят проверките на РЗОК и Прокуратурата, няма да отстрани доц. Мануков.

Скандална история! Изключително съм изненадан. - така доц. Мануков коментира пред Радио Пловдив случая и подозренията към него.  

Той разказа, че пациентът е лекуван два пъти като постъпва в отделението по спешност.  Според лекаря най- вероятно Бобчев не е разбрал обяснението на медиците за състоянието си. Няма друго обяснение, подчерта Мануков.

Ако съм искал да поставя стент, щях да го направя, докато е на масата. Един път беше излязъл от ритъм, втория път с болки в гърдите, как да го върнеш този човек. 

Д-р Иван Мануков сам е предложил на ръководството на УМБАЛ "Пловдив" да покани експерти, да се отвори архива, който е наличен, и да се направи проверка. Стремиш се да си перфектен, екипът така работи и изведнъж вместо благодарност, се излива такава помия. За самата фактология съм спокоен и за същността на нещата, но иначе нямам обяснение за случилото се. 

Той подчерта, че всеки месец са проверявани от Здравната каса и досега не са констатирани нарушения, а най- добри отзиви. Хиляди пациенти сме лекували годишно и не е имало подобен скандал, добави доц. Мануков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Проф. Христина Янчева

Проф. Христина Янчева е новият областен управител на Пловдив

Проф. Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Това стана ясно след заседанието на Министерски съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.  Проф. Янчева притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 до март тази година тя беше ректор на Аграрния университет в Пловдив.  Янчева заменя на поста Илия Зюмбилев...

публикувано на 26.06.24 в 17:02

НВО на Х клас в Пловдив с по- ниски оценки от средните за страната

Резултатите от Националното външно оценяване в 10 клас за област Пловдив сочат, че те са по-ниски от постигнатите в страната.  В топ три на училищата по български език и литература са: Математическа гимназия "Академик Кирил Попов" със средно 71,8 точки, Езикова гимназия "Иван Вазов"  и Езикова гимназия "Пловдив"  с 69,5 точки.  Средният резултат..

публикувано на 26.06.24 в 16:00

АМ "Тракия" е задимена около 130 км. в посока Бургас заради горящи треви

От 15.20 ч. са получени няколко сигнала за горящи тревни площи край пътното платно и появила се частична задименост.  Натам са насочени противопожарн и екипи, а тяхната дейност се подпомага от полицейски служители, които същевременно обезпечават и пътната безопасност. МВР апелира шофьорите да преминават с повишено внимание в района на 131 км на..

публикувано на 26.06.24 в 15:42

Блъснаха майка с дете на "зебра" в "Тракия", за щастие са добре

Майка с дете са били блъснати на пешеходна пътека тази сутрин, съобщиха от полицията в Пловдив. Инцидентът е станал в пловдивския квартал „Тракия“ до бл. 250. Шофьорът на колата завивал надясно, докато майката и детето пресичали на зебрата и ги ударил.  След подадения сигнал на телефон 112 на място били изпратени екипи на полицията и Спешна..

публикувано на 26.06.24 в 14:50

Седем деца живеят в чужбина, а се водят ученици в СУ "Найден Геров"

Седем деца са били извън България, а са записани като ученици в Средно училище „Найден Геров“ в Пловдив. Това сочи проверката на директора Сашка Кръстева. Тя бе назначена на поста след скандала миналата година с починала ученичка, на която са писани оценки месеци наред. По случая започна проверка на МОН. Уволниха училищен директор заради..

обновено на 26.06.24 в 13:59