Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов протест иска довършване на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив

| обновено на 07.12.19 в 08:27

Привърженици на футболен клуб „Ботев – Пловдив“ организират протестно шествие, което ще тръгне от стадион „Христо Ботев“ и ще завърши пред сградата на общината. Те настояват да бъде завършено строителството на стадион „Христо Ботев“, както бе обещано предизборно, но впоследствие строителните дейности спряха. Собственикът на клуба Георги Самуилов пък поиска нова концесия и дори заплаши с напускане.

На среща с кмета Здравко Димитров на 5 декември привърженици на Ботев недвусмислено заявили причината за протестните си действия – неизпълнение на поетите ангажименти от страна на лицата, присъствали на възобновяването на строежа на стадион „Христо Ботев“ и намеренията стадионът да бъде изваден от клуба, съобщават от УС на Сдружение „ПФК Ботев“ и УС на „КПБП“ Обединени фракции BULTRAS.

Преди около два месеца в присъствието на Бойко Борисов на официална церемония беше обявено подновяване на строителството на клубния стадион, който от години е в руини. Изграждането на съоръжението обаче се бави и това е причина за недоволството.

Феновете на „Ботев – Пловдив“ призовават пловдивчани също да ги подкрепят.  

В призива се казва:

„Борбата за нашия дом продължава тази Събота

Мястото е ясно – стадион „Христо Ботев”!

От там всички ще се отправим към Община Пловдив.

Искането е едно – най-скорошно и безусловно изграждане на стадион „Христо Ботев” и оставането му в патримониума на клуба!

Протестът преди мача с Левски бе началото, автошествието се получи още по-добре.

Тази събота е време да бъдем още повече и още по-настойчиви!

Ботевисти, Очакваме Ви!“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обвиниха двама за убийството в Столетово

Двама мъже са задържани и и привлчени като обвиянеми за убийството в карловското село Столетово. През нощта в неделя срещу понеделник там, със следи от насилие,  бе открито тялото на 48 годишният Борис Кисьов. Той е издъхнал в наследствената му къща след нападение с нож.  Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово Задържаните за..

публикувано на 08.10.24 в 12:45

Акция на полицията срещу купуване на гласове се провежда в Пазарджик

Специализирана полицейска операция срещу търговията с гласове се провежда в пазарджишкия квартал „Изток“, като криминалистите извършват паралелни проверки на различни адреси.  На един от тях е открита полиетиленова чанта, в който имало тетрадка със списъци на хора с три имена и адреси. Намерено е и солидно количество дрога -  близо половин килограм..

публикувано на 08.10.24 в 12:24

Обжалваха поръчката за сградата на Математическата пред КЗК

Пловдивската колегия на Камарата на архитектите в България (КАБ) обжалва в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обществената поръчка на община Пловдив за изграждане на нова сграда на Математическата гимназия. С жалбата архитектите настояват пред комисията за временни мерки. Това може да спре поръчката, като комисията трябва да се произнесе в..

публикувано на 08.10.24 в 12:18

За "Мозъка" и "Посредника" в схемата "Разград" няма достатъчно доказателства

Обвиняемите по разследването за източването на Разградския театър Петър Писков и Атанас Георгиев излизат от ареста срещу парични гаранции от 15 и 10 хиляди лева. Според съда нищо до момента не свързва Писков с разследваните престъпления. Припомняме, че прокуратурата посочи програмиста от Пазарджик като „мозък“ на схемата, по която се смята, че..

обновено на 08.10.24 в 12:01

Младите хора търсят висока заплата и хибридно работно място

Младите хора търсят добре платена работа, по възможност да работят хибридно - дистанционно и от офис. Повечето са с интереси за IT и административни позиции. Това сочи статистиката на „ Кариер шоу “, изложението което се провежда в Международния пловдивски панаир. Организаторите съобщиха, че за втори път са в Пловдив, като тук - над 1000..

публикувано на 08.10.24 в 12:00