Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Факти и прогнози в "Ден след ден"

Бъдещото присъединяване на България към механизма ЕRМ2, по-известен като „чакалнята на Еврозоната“, през април породи съмнения, че ще падне валутният борд, който бе въведен в страната ни преди 22 години. Хората се притесниха от нова Виденова зима. Министърът на финансите Владислав Горанов обяви днес след консултации в парламента, че ще има допълнителни гаранции за фиксирания курс на еврото при бъдещо влизане в еврозоната. Има ли почва за притеснения у българите и какво да очакваме в близко време, ще коментираме с икономическия експерт Стоян Панчев от ЕКИП, който е и преподавател в СУ.

За пореден път посегателство над паметник в Пловдив. Тази сутрин Альоша осъмна изцапан с червена боя. Как ще се опазва паметникът от бъдещи посегателства, разказва Живка Танчева.

Следващата седмица се очакват първите резултати след отстраняването на основните проблеми със системата за управление на градския транспорт в Пловдив.  Това заяви зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов. Репортаж по темата на Елена Крушкова.

А зам.-кметът Илия Кирчев съобщи, че фондация „Пловдив 2019“ е получила с 4 милиона лева по-малко от обещаните от общинския бюджет средства за миналата година, когато Пловдив бе Европейска столица на културата. Темата продължава Антония Попова.

ОбС – „Родопи“ прие декларация против бъдещата кариера за добив на инертни материали край Първенец. Така общинските съветници подкрепиха недоволството на хората, които се опасяват, че кариерата ще замърси въздуха, водата и околната среда и ще се отрази негативно на здравето на хората. Събеседници по темата ще бъдат председателят на ОбС на „Родопи“ Георги Цанков и бъдещият инвеститор Тодор Воденичаров.

Бъдете с нас, ще бъде интересно!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Посрещаме утрото на почивния ден с настроение, което се надяваме  ще можем да ви предадем!  Предстоят ни пътешествия и много хубава музика! Ще отпътуваме до Япония, а наш гид в това ефирно пътуване е Анелия Иванова, която споделя не само впечатления от посещението си в страната на изгряващото слънце, но и много от страстта си със занимания с едно..

публикувано на 06.07.24 в 16:05

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 05.07.24 в 14:54

"Вход свободен" - последен делник

Фокусираме се върху щастието в последното за тази работна седмица издание на "Вход свободен"!   В уроци по щастие ще разгледаме темата за баланса в разпределяне на служебните ангажименти, домашните задължения и свободното време, което да посветим на любимите си хора.  За родителския контрол, който понякога може да се превърне в разрушител на връзката..

публикувано на 05.07.24 в 09:30

"Точно днес" с историите на 5 юли

Политическите завързани сюжети в държавата и в местната власт ще са фокус на разговорите и в това юлско утро. След като Административният съд в Пазарджик обяви за недействителен избора за общински съветници търсим коментар от ОИК и председателя й Антони Върбев, председателяна местния праламент Найден Шопов и кметъ Петър Куленски. В разговор с новият..

публикувано на 04.07.24 в 16:46

Психично здраве днес във "Вход свободен"

Умение ли е отдадеността? Или талант? Какви са качествата на хората, които смятаме за успешни и целеустемени? Какво ги прави такива? Отговорите търсим днес в предаването "Вход свободен". В това начинание ще ни помага Юлия Петкова от Асоциация "Голям брат, голяма сестра". С нея заедно щ Ви поканим на уъркшопа "Как да изградим умения за постоянство и..

публикувано на 04.07.24 в 09:30