Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паркингът за репатриране на Гребната се отваря за граждани

Общинският паркинг за репатриране на автомобили до Гребната база вече ще се използва за паркиране на превозни средства на гражданите, по предложение на директора на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.

„Идеята е много добра, защото мястото е възлово, до парк „Отдих и култура“ , където винаги има нужда от места за паркиране“, коментира ресорният заместник-кмет Тодор Чонов.

Ненко Калакунов обясни, че паркингът може да поеме 65 автомобила, таксата е 1 лев на час, а месечният абонамент е 50 лева. Разполага денонощно с жива охрана, но предстои да бъдат монтирани и камери за видеонаблюдение.

Паркингът на бул. „Найчо Цанов“ до надлез „Родопи“ остава наказателен паркинг за репатрирани автомобили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Застраховат Пампоровата къща и още 70 общински имота

Половин година след пожара в Пампоровата къща общинските съветници дадоха разрешение тя и още над 70 общински имота да бъдат застраховани. Припомням, че пожарът беше в края на януари заради късо съединение на бойлер. По-късно беше обявена и обществена поръчка за избор на застраховател. Застраховани ще бъдат и още над 70 имота в ОИ Старинен..

публикувано на 04.07.24 в 10:20

Пампорово е домакин на форум за климатолечението

Научна конференция за климатолечението започва в Пампорово. Български и германски учени в областта на климатолечението участват в научна конференция, която се провежда от днес до събота в курорта Пампорово. Конференцията е на тема “Съвременен поглед върху климатолечението в община Чепеларе”.  Научната дискусия ще бъде открита с представяне на..

обновено на 04.07.24 в 09:58

ДГ "Мая" кандидатства с проект за енергийна ефективност

Детска градина „Мая“ в пловдивския район „Южен“ ще кандидатства за малко над половин милион лева по програмата за енергийна ефективност на общинските училища и детски градини. Това решиха единодушно общинските съветници.  Целта на проекта е значително намаляване на разходите за електричество и отопление в детското заведение. Сумата, за която ще..

публикувано на 04.07.24 в 09:58

ПП-ДБ питат в ОбС за загубата на поземлени общински имоти

ПП-ДБ питат кмета на Пловдив знае ли Общината кои са нейните имоти и как да ги запази за пловдивчани. Общинските съветници от „Продължаваме Промяната - Демократична България“ внесоха питане към кмета на Пловдив Костадин Димитров, след сигнал до тях от Асен Стефанов, бивш директор на Пловдивския общински инспекторат и на териториалната..

обновено на 04.07.24 в 08:32

ОбС решава за паметната плоча на благодетеля Владимир Сис

Общинските съветници решават за поставянето на паметна плоча на чешкия журналист и общественик Владимир Сис на фасадата на Радио Пловдив.  Сградата на медията е построена със средства събрани и дарени от Владимир Сис, като първоначално в нея се е помещавал Домът на изкуствата и печата. Това се случва непосредствено след Чирпанското земетресение..

обновено на 04.07.24 в 08:32