Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верига магазини в Пловдив ще храни 50 нуждаещи се в кризата

Веригата магазини T MARKET обяви, че ще осигурява безплатен обяд на 50 крайно нуждаещи се граждани от рискови групи в община Пловдив до края на извънредното положение. 

Партньор в реализацията ще е Община Пловдив, която ще помогне осъществяването на идеята.

“За нас, като социално отговорна компания и най-вече като хора, е изключително важно да се включим в общите усилия да се подкрепят най-пострадалите от пандемията. Наясно сме, че има много нуждаещи се хора, които не могат да си позволят да се хранят пълноценно, затова ще направим така, че да помогнем на част от тях”, коментира Петър Павлов, генерален директор на “Максима България”.

Храната за нуждаещите се ще се приготвя в обновения от фирмата цех в Пловдив, в който се готви без консерванти и при спазване на всички мерки за сигурност. 

От веригата магазини в Пловдив ще доставят ежедневно на общината планираните порции за социално слаби, а оттам те ще се разнасят до нуждаещите се.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофа блокира трафика при 159-ти км на АМ "Тракия"

Катастрофа между 2 камиона блокира трафика по АМ „Тракия“, на границата между областите Пловдив и Стара Загора. Има разсипан товар по пътното платно, който допълнително затруднява движението. По информация на АПИ движението при км 159-ти в посока София е ограничено заради пътнотранспортно произшествие.  Има обходен маршрут от пътен възел..

публикувано на 02.07.24 в 14:01

Започна строежът на тренажорния комплекс за новите ни изтребители

На летище Граф Игнатиево стартира изграждането на тренажорния комплекс за самолет F-16 Block 70. От Министерството на отбраната уточняват, че днес е открита строителната площадка, с което на практика започва изграждането на тренажорния комплекс на новия боен самолет. Българската страна ще получи оборудването по международен договор, сключен..

публикувано на 02.07.24 в 13:41

Пазарджик актуализира бюджета си с 21 милиона лева

С актуализацията общата бюджетна рамка за годината става малко под 174 милиона лева.  Един от основните моменти, които налагат актуализация е разпределението на безлихвения заем по отделни пера. Вторият момент е актуализацията на капиталовата програма, като част от средствата ще се използват за изграждането на водопроводна система в село..

публикувано на 02.07.24 в 13:34

Отличиха най-добрите хора в Пловдив

"Добрите дела, които всеки ден виждаме край нас, трябва да бъдат показвани и споделяни. Това дава добрата новина, положителния отзвук от деня и примера, който трябва да следваме. От това се случват само положителни за нас неща ." Това каза кметът на Пловдив Костадин Димитров в началото на церемонията по награждаването на кампанията „Пловдив - град..

публикувано на 02.07.24 в 11:22

57-годишен шофьор е в болница след катастрофа в Асеновград

Катастрофа затруднява движението на изхода на Асеновград в посока Поповица, съобщават от МВР в Пловдвив. Пътният инцидент е станал на ул. „Цар Иван Асен II", а сигналът е получен около 8 ч. тази сутрин.  По неизяснена все още причина лек автомобил „Опел“ с 57-годишен мъж зад волана навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лек..

публикувано на 02.07.24 в 09:55