Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергов отказа на депутати да се дистанцира от БСП


Не се чувствам засегнат от колегите и не смятам да се дистанцирам от партията , в която членувам от 39 години - каза пред Радио Пловдив областният лидер на БСП Георги Гергов.

 

Думите му са в отговор на настояването на четирима депутати на левицата от Пловдив и региона - Георги Йорданов, Веска Ненчева, Манол Генов и Димитър Аргиров, които изразиха възмущение от негово телевизионно интервю и позиция, изпратена до националното ръководство, в която той заяви подкрепа към мерките на правителството в кризата и критикува поведението на БСП.

Гергов обяви, че е бил обективен. По думите му действията на щаба и на кабинета са премерени и имат подкрепата на обществеността. Той не отрече да има пропуски в борбата с коронавируса, но смята, че анализът им трябва да се прави след като отмине кризата.

Според Гергов хората го познават отдавна и могат да преценят дали е предател, а атаката срещу него е в пряка връзка връзка с предстоящите избори в партията.

В интервю за Радио Пловдив Иван Петков, председател на дискусионен клуб "Георги Кирков" в Пловдив заяви, че Георги Гергов не е с толкова голям стаж в БСП, а има и изявления от преди години, че подкрепя СДС. 

"Нека данъкоплатците не забравят, че той подкрепя правителствената програмата, известна като 60:40, която е на ръба да се сгромоляса. Ръководството на Градския съвет за пореден път показва, че е слугинаж на Георги Гергов. Няма Красимир Трифонов като лидер, има Георги Гергов в сянка", коментира Петков.

Той припомни, че заемът от 21 милиона лева, за който Гергов спомена в интервюто, е изтеглен от Българската банка за развитите.

"Това интервю и поведение на Георги Гергов показва колаборация с ГЕРБ", каза още Иван Петков.

Според него скандалът е свързан с предстоящия избор на лидер на партията като целта е да се каже, че мандатът на Корнелия Нинова изтича на 7 май. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Доброволци помагат на неподвижни хора да изкачат планини

Доброволци помагат  на изцяло неподвижни или трудноподвижни хора да изкачват планини, да достигат до различни труднодостъпни за тях кътчета в България. Идеята се заражда спонтанно. „Бях водена от желанието да направя нещо за хората, така че те да се почувстват като част от това общество, да усетят какво е преживяването да си в една група...

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Българите са като „вътрешни емигранти“ на изборите

В ЦИК са получени 30 688 заявления от българи за гласуване в чужбина, което бележи намаляване на заявленията спрямо предходните избори на 9 юни, когато са били малко над 38 000. С 20% са намалели желаещите да гласуват в чужбина спрямо предходните избори. А на деветоюнските също е отчетено намаление от 20 процента, което говори за обща..

публикувано на 02.10.24 в 16:30

Скандалът "Разград" е звучен шамар за театралния сектор

Случаят с театъра в Разград е звучен шамар за целия сектор и трябва строг контрол за изразходване на средства от културните институти. Това в заяви в интервю за Радио Пловдив председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.  Страшен звучен шамар към целия сектор. За..

публикувано на 02.10.24 в 16:00

1/2 от водоизточниците у нас са без разрешение за ползване

На 30 септември 2024 г. изтече 6-месечният срок за становища по обществената консултация за проектите на Световната банка за Плановете за управление на речните басейни (ПУРБ) за периода 2025 – 2027 г. Тези планове постановяват къде са водите и водните басейни на България и какви са управленските мерки по осигуряване на достъп до ползването им и..

публикувано на 02.10.24 в 15:53

Спестяванията у нас растат, икономисват 22% от българите

В България спестяват само 1,2 млн. души или 22 процента от пълнолетното население, показва проучване на агенция "Тренд". Около 84 процента от спестяващите го правят през банкови депозити, съобщи в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив Стоян Панчев, икономист от Експертен клуб за икономика и политика (ЕКИП). По думите му около 68 процента от..

публикувано на 02.10.24 в 15:30