Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програмата "Топъл обяд у дома" стартира в Пловдив

Снимка: БНР

Община Пловдив стартира целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“. Тя се финансира от Агенцията за социално подпомагане и ще обхване най-уязвимите лица в настоящата извънредна ситуация на пандемия от коронавирусна територията на града. 

Ще бъде осигурена топла храна на 250 души от целевите групи, която ще бъде доставяна до дома на потребителите. Програмата се реализира в периода от 1-ви май до 19 юни 2020 г. Община Пловдив е една от първите, която изготви проект по тази програма и получи одобрение за отпускане на средства.

По програмата могат да кандидатстват следните целеви групи:

•Хора с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина -при подадени данни от РЗИ.

•Уязвими хора, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната

•Хора, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Записвания и сигнали за граждани от целевите групи, можете да подавате на телефона на дирекция „Социални дейности“ - 032/ 623 714.

В община Пещера подновиха работа кухните на детски градини, които бяха спрени заради извънредното положение. В тях ще се приготвя топъл обяд за хората в нужда.

Продуктите ще се осигуряват от дарители, а доставката ще се извършва от доброволци:

"Направихме една социална трапезария, която ще работи в рамките на 20 дни, след което тази социална трапезария от 27-и започва кухнята, която е топлият обяд, и ще продължи още 33 дни, така че 53 дни общо ще храним 200 души на територията на община Пещера с топъл обяд".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ограничават движението заради мача "Ботев" - "Левски"

Ограничават движението заради футболната среща ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Левски‘‘- София Във връзка с провеждането на футболна среща  между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Левски‘‘- София на стадион „Христо Ботев“ на 05.10.2024 г. /събота/, за времето от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението по бул. ,,Източен“ от кръстовището с..

публикувано на 05.10.24 в 08:15

Катерачи изкачват сградата на Община Пазаржик

За поредна година се провежда външно изкачване на най-високата сграда в Пазарджик – тази на общината . То ще се състои днес и утре, като състезанията са любителски, но могат да участват и професионалисти.  Сградата е висока почти 60 метра, а фасадата е релефна с повтарящи се малки хватки. Това прави възможно изкачването по два метода: спелео..

публикувано на 05.10.24 в 08:13

Велинград е домакин на кампанията "Капачки за бъдеще"

Есенната кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ продължава този уикенд. Днес Велинград е домакин на кампанията , наред с още 8 града в цялата страна. В града на Вела Пеева пластмасови капачки и бутилки, както и алуминиеви кенчета ще се събират на паркинга на голям хипермаркет от 9.30 до 13.30 ч. Следващия уикенд кампанията ще бъде в Пловдив в..

публикувано на 05.10.24 в 08:09

ВУСИ открива новата академична година

Висшето училище по сигурност и икономика ще открие тържествено новата академична 2024/25 година на 5 октомври, събота, от 11 часа. Церемонията ще се състои в аудитория „Проф. д.и.н. Тончо Трендафилов“ в сградата на вуза. На събитието се очаква да присъстват представители на държавни и общински администрации в Пловдив и областта, на висши училища и..

публикувано на 05.10.24 в 07:55

Министърът на културата уволни директора на Смолянския театър

Със заповед на Министъра на драмата Найден Тодоров директорът на Родопския театър "Николай Хайтов" Румен Бечев е освободен от длъжност.  Заповедта влиза в сила от днес, съобщиха от  Министерството на културата. Името на Румен Бечев беше замесено в скандала "Разград" за фиктивни назначения, извършени от директора на ТМФЦ Левон..

публикувано на 04.10.24 в 16:54