Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес"- пазим се и се променяме

Снимка: Dimitra Lefterova

Следизвънредно проследяваме темите на делника в държавата и в Пловдив. В четвъртък излъчваме брифинга на Националния оперативен щаб, с данните за коронавируса у нас и актуалното от мерките, които остават в сила със Закона за здравето.

В рубриката "За здравето" - Теодора Крумова от център „Амалипе“ Велико Търново за кампанията „Стара техника за ново начало“.

Кметът на "Южен" Костадин Язов ще говори за средствата, които се пренасочват към този район от бюджета на Пловдив. Решението ще бъде взето на сесията на местния парламент и гласи, че ще се завърши участък от ул. "Даме Груев" и ще се построи нова детска градина за близо 1 млн. лева.

За новите реалности пред властта след 13 май, а също и за футболните акции на "Левски" и техните герои, политическата страна на пъзела с участието на Васил Божков ще коментираме с Георги Харизанов от Института за дясна политика.

В зона "Култура" на Радио Пловдив - разговор с доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей-Пловдив. За посещенията в залите с експонати след края на извънредното положение, за археологическите насоки на лято 2020 и разбира се...за Малтепе.


Програмата ще е в ефир от 7 до 9,30 часа на 14 май, слушайте ни!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изпращаме септември "Точно днес"

На 30 септември посрещаме новата седмица с актуални теми и коментари на важните събития. В утрото на понеделника ще говорим за транспорт, здравеопазване, политика и младите хора.  Жителите на пловдивските села Труд и Войводиново протестират, обединявайки усилията си за по-добър транспорт. Войводиново се бори за възстановяване на автобусна линия №15,..

обновено на 29.09.24 в 16:51

Различен следобед с Клуб "Неделя"

В последното септемврийско издание на Клуба първият ефирен час запазваме за едно пътешествие до страната Плодострания :))) Наш гид ще бъде и звестната куклена актриса Мария Лазарова-Меце, която заедно със своята внучка Лазарина ни гостуват за да представят дебютната си детска книжка „Червейчетата от страната Плодострания и господин Магданоз“...

публикувано на 29.09.24 в 15:05

Есенно и хармонично с „Шейкър“

Динамично ще е днес. На хоризонта е астробюлетинът за октомври, със Стефи Недевска. Говорим за награди с хайку поета Владислав Христов. Този път, поредната награда за него, идва от конкурса „Морето“, в Ахтопол.  Художничката и писател Марина Иванова ни споделя за благотворително събитие за бездомните животни, което организира на 4-и..

обновено на 28.09.24 в 17:11

Протести и култура - теми в "Ден след ден"

Жители на село Труд и работещи във фирмите в община Марица излизат на протест в неделя заради проблемите с градския транспорт. Протестиращите, подкрепени и от местния бизнес, настояват за възстановяването на автобусна линия № 1, която от години не се движи до селото. В момента основният транспорт е маршрутка №5, която обаче не спазва разписанието,..

публикувано на 27.09.24 в 14:45

"Вход свободен" по пътеките на родолюбието

Благодарение на образованието на Националната програма „България-образователни маршрути” на Министерството на това и научната група от 40 от ученици 6,7 и 8 клас от българското ОУ „Христо Ботев” към Културно-информационния център в Цариброд за първи път е на посещение в България от 26 до 29 септември.  Как протича тази благородна инициатива ,..

публикувано на 27.09.24 в 10:15