Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенсионерка от Черноземен произвежда конопено масло

От дома на 74-годишна жена от пловдивското село Черноземен са иззети пликове с коноп, две машини за пресоване на семена и стъклени съдове за производство на конопено масло. 

Изготвената експертна справка показва, че откритото високорисково наркотично вещество е над килограм и половина суха марихуана и близо 3 килограма прахообразно вещество, съобщават от полицията в Пловдив. 

В имота на възрастната жена са открити стъклени съдове с различна вместимост, пълни със зелено-кафява течност. На някои от тях е поставен надпис "конопено кюспе за мехлем".

Нарушенията са констатирани при съвместна акция на служители на районното управление в Хисаря, икономическа полиция и агенцията за безопасност на храните. Проверките са във връзка с установяване на нарушители, извършващи нерегламентирана търговска дейност - производство на конопено масло.

Съдържанието в останалите иззети обекти подлежи на допълнително изследване чрез назначаване на химическа експертиза, уточняват от МВР.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл 354  Ал 3 т.1 от НК. Работата на разследващите продължава под наблюдение на прокуратурата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофа блокира трафика при 159-ти км на АМ "Тракия"

Катастрофа между 2 камиона блокира трафика по АМ „Тракия“, на границата между областите Пловдив и Стара Загора. Има разсипан товар по пътното платно, който допълнително затруднява движението. По информация на АПИ движението при км 159-ти в посока София е ограничено заради пътнотранспортно произшествие.  Има обходен маршрут от пътен възел..

публикувано на 02.07.24 в 14:01

Започна строежът на тренажорния комплекс за новите ни изтребители

На летище Граф Игнатиево стартира изграждането на тренажорния комплекс за самолет F-16 Block 70. От Министерството на отбраната уточняват, че днес е открита строителната площадка, с което на практика започва изграждането на тренажорния комплекс на новия боен самолет. Българската страна ще получи оборудването по международен договор, сключен..

публикувано на 02.07.24 в 13:41

Пазарджик актуализира бюджета си с 21 милиона лева

С актуализацията общата бюджетна рамка за годината става малко под 174 милиона лева.  Един от основните моменти, които налагат актуализация е разпределението на безлихвения заем по отделни пера. Вторият момент е актуализацията на капиталовата програма, като част от средствата ще се използват за изграждането на водопроводна система в село Црънча и..

публикувано на 02.07.24 в 13:34

Отличиха най-добрите хора в Пловдив

"Добрите дела, които всеки ден виждаме край нас, трябва да бъдат показвани и споделяни. Това дава добрата новина, положителния отзвук от деня и примера, който трябва да следваме. От това се случват само положителни за нас неща ." Това каза кметът на Пловдив Костадин Димитров в началото на церемонията по награждаването на кампанията „Пловдив - град..

публикувано на 02.07.24 в 11:22

57-годишен шофьор е в болница след катастрофа в Асеновград

Катастрофа затруднява движението на изхода на Асеновград в посока Поповица, съобщават от МВР в Пловдвив. Пътният инцидент е станал на ул. „Цар Иван Асен II", а сигналът е получен около 8 ч. тази сутрин.  По неизяснена все още причина лек автомобил „Опел“ с 57-годишен мъж зад волана навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лек..

публикувано на 02.07.24 в 09:55