Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коалицията срещу Васил Божков е широка и силна

„Имате ситуация „дума срещу дума”. Не знам обаче как това може да се подкрепи с твърди данни”. Така анализаторът Тихомир Безлов коментира пред Радио Пловдив пуснатата от Васил Божков паметна записка от договореност между него и Кирил Домусчиев и по-конкретно, текстът в нея, гарантиращ на Божков „пълен съпрт” от страна на Държавната комисия по  хазарта.

В случая, според Безлов, не е ясно какви са възможностите на Кирил Домусчиев да влияе на Комисията по хазарта.

„Въобще темата хазарт и медии е една много сенчеста тема. Ние можем само да правим предположения какво означава това. Според мен един от проблемите, които се очертаха във времето е, че по закон не би трябвало да се рекламира хазарт в медиите. Но ние видяхме как се преодоляваха тези ограничения и видяхме ред схеми, с които се заобикаляше закона”, каза още Безлов.

Той предложи свое обяснение защо именно сега Васил Божков пуска тези текстове и кореспонденция:

„Моето мнение е, че г-н Божков като стар играч прецени, че пандемията от коронавирус бе свързана с изключително фокусиране върху нея, започна да отстъпва на по-задно място и новите възможности за политически сблъсък и реванш са се появили. Той просто започна да използва възможностите, които му дава неговото специално място в хазарта”.

Според Безлов коалицията срещу Васил Божков е много широка и много силна.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Решават утре ще има ли рейсове до Труд и Войводиново

Проблемът с транспорта между селата Труд и Войводиново от община „Марица“  и Пловдив ще бъде обсъден на среща в областна администрация утре. Това съобщи в интервю за радио Пловдив кметът на „Марица“ Димитър Иванов. Целта е да се постигне споразумение градските линии с номера 1 и 15 да стигат до двете села, обясни той.  "Утре се събираме при..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

Ранното откриване на херниите е важно за успешното им лечение

Хирурзите от общинската болница „Св. Пантелеймон в Пловдив“ в продължение на цял месец ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения за различните видове хернии. Това съобщи в програма "Точно днес"  д-р Емил Райчинов от болницата. Той припомни, че заболяваванията от херния на предната коремна стена е най-честото заболяне в..

публикувано на 30.09.24 в 11:15

Младите хора не са политически апатични

Младите хора не са политически апатични. Според проучване на предишните парламентарни избори са гласували 45% от младежите в България. Това е доста повече от средното ниво на гласуване, което означава, че има надежда идващото поколение да е граждански и политически активно. Това коментира Александра Гайтанджиева от "Лигата на младите..

публикувано на 30.09.24 в 10:43

БЛС ще настоява за остойностяване на лекарския труд

Новият председател на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Николай Брънзалов представя днес приоритетите за 3-годишния мандат на избраното ново ръководство.   След като получи гласовете на 252-ма от делегатите на събора на съсловната организация в Пловдив, той  обеща да продължи политиката на БЛС от последните 6 години. Съзнавам каква голяма..

публикувано на 30.09.24 в 08:38
Румен Драганов

Пловдив е изключително впечатляващ за чуждите туристи

Какъв летен туристически сезон изпращаме и колко гости от България и чужбина посрещнахме? Питаме в програма "Ден след ден" - проф.  Румен Драганов  от Института за анализи и оценки в туризма.  В Световния ден на туризма, 27 септември,  Драганов подчерта, че изпращаме много добър сезон, може би, това е най-добрият сезон за последните няколко години...

публикувано на 27.09.24 в 14:48