Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детето е с травма на крака, но е в добро състояние

6-годишно дете падна от втория етаж на ЦДГ „Бреза“ в Пловдив

Момченцето решило, че може да лети

| обновено на 17.06.20 в 17:52


Животът на шестгодишното момченце, скочило от втория етаж на детска градина „Бреза“ в Пловдив, е вън от опасност. Детето е контактно, в добро състояние и няма сериозни травми, освен травма на крака. Направено са му всички изследвания и консултации с неврохирург и невролог. 

Момчето  все още в Университетската болница „Свети Георги“ , където от няколко часа му правят обстойни изследвания. Екип от  психолози вече работи с децата и персонала в градината.

Инцидентът е станал около 12,30 часа, когато децата започнали да се подготвят за сън. В занималнята са били учителката и лелята.

Момченцето се подразнило, че му се скъсала книжката, обясни директорката на детската градина Нели Димитрова.

„И то решава, че майка му ще му се скара затова, че са му скъсали книжката и отива на прозореца и решава да полети, както то казва, и да скочи. В това време учителките и лелята са тръгнали да го хванат, но вие знаете, че белята става за секунди. „Бърза помощ“ дойде много бързо, може би в рамките на 5-6 минути, но най-важното е, че детето е живо и здраво и докторите казват: „Това е чудо“. Прозорецът го е отворило детето“.

В болницата пристигна и кметът Здравко Димитров. Той се срещна с детето, което постепенно преодолява стреса от случилото се.

„Майките, групичките са изплашени, леличките, учителките, което е нормално. Има психолог при тях“, каза кметът.

Ще разговаряме с всички родители, чиито деца посещават детската градина, увериха и кметът, и директорката.

Предстои и всички институции да направят проверка по случая.

Заместник- кметът Стефан Стоянов уточни по-рано за Радио Пловдив, че децата в градината не са били оставени без надзор от учителките. Изненадващо, пред очите на всички - възпитатели и деца, момчето е отворило прозореца и е скочило от втория етаж. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожар на Младежкия хълм

Сигнал за пожар на Младежкия хълм е получен след 18 часа тази вечер на тел. 112.  Димът се е появил от горящи сухи треви и храсти по южния склон на тепето.  Теренът е труднодостъпен и скалист, има само един подстъп за автомобили и това е затруднило придвижването на пожарните коли.  Огънят е локализиран, а през нощта ще останат дежурни екипи, за да..

публикувано на 01.07.24 в 20:35
Рамадан Аталай

Организациите на ДПС в Асеновград, Кричим и Първомай защитиха Аталай

Декларация в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай оповести общинската организация на ДПС в Асеновград. Тя е изпратена до почетния председател на Движението Ахмед Доган и е публикувана във Фейсбук-групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“.  В края на миналата седмица областният съвет на Движението в Пловдив сне доверието си от дългогодишния..

публикувано на 01.07.24 в 16:41

Кандидат- студентите в МУ - Пловдив се явиха на изпита по биология и химия

Като сравнително лесен определиха изпитния вариант по биология и химия кандидат-студентите за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ в Медицински университет - Пловдив.   Те писаха по вариант 1,  изтеглен точно в 8.30 часа от Севинч Керим Кеязим в първа аудитория на Аудиторния комплекс в присъствието на ректора проф...

публикувано на 01.07.24 в 15:15

МОН публикува резултатите от НВО след 7-и клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване в края на 7-и клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература На национално външно оценяване по български език и литература се..

публикувано на 01.07.24 в 15:08

Арестуваха мъж от Велинград, пазарувал с фалшиви евро

Велинградчанинът е задържан след като се разплатил с фалшиви евро банкноти, като купил кобила от жител на село Костандово. За животното купувачът броил 100 лева и 500 евро, като чуждата валута била в 10 банкноти с номинал от 50 евро. След покупката стопанинът на коня установил, че 500-те евро са фалшиви и подал сигнал в полицейския участък в..

публикувано на 01.07.24 в 14:03