Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След щателна дезинфекция заради коронавирус:

Възстановява се работата на затвореното звено в "Пътна полиция" Пазарджик

В Пазарджик звеното за регистрация, пререгистрация, спиране и бракуване на МПС в сектор „Пътна полиция” ще възстанови работа от 13 часа днес. Вчера то беше подложено на дезинфекция и служителите, които обслужваха гражданите, не са били контактни с далите положителни проби техни колеги, увериха от пресцентъра на пазарджишката полиция. За спазване на противоепидемичните мерки в секторите „Български документи за самоличност” и „Пътна полиция” е въведен пропускателен режим, а на входовете е поставен и дезинфектант. Хората, които идват за услуга, трябва да бъдат задължително с предпазни маски.

От полицията припомнят, че до 31.11.2020г. е удължен срокът за регистриране на монтираните в автомобилите газови уредби. С промяната в законодателството по време на извънредното положение беше удължен и срока на валидност на всички български лични документи , чиито срок на валидност изтича до 31 октомври с още 6- месеца. Призивът към гражданите е, ако нямат наложителна нужда от смяна на лични документи или други административни услуги, да не се трупат на опашки пред звената Български документи за самолличност (БДС) или Пътна полиция. 

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локализираха пожара над Белово, продължава гасенето на единични огнища

Локализиран е пожарът в иглолистна гора, който от вчера следобед гори в труднодостъпна местност над Белово. Говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов уточни, че на място гасят екипи на пожарната в Белово, Септември, Пазарджик заедно с представители на местното Горско стопанство и доброволци. "Пожарът се намира в много труднодостъпната..

публикувано на 05.09.24 в 11:07

Повдигнаха 6 обвинения на пастрока, тормозил 5-годишно дете

Прокуратурата повдигна обвинение на 35-годишния Петър Чернев за нанасяне на средна телесна повреда на 5-годишно момче. На мъжа ще се търси отговорност и за принуда и изтезание на детето в условията на домашно насилие, както и за притежание на наркотици. Арестуваха "семейство", пребивало системно петгодишно дете (обновена) Операцията на..

публикувано на 05.09.24 в 09:56

Местят концерта на Брегович от стадион "Ботев" в Панаира

Местят концерта на Горан Брегович на Панаира. Планираният за провеждане концерт на стадион “Христо Ботев” – „The best of Goran Bregovic“, ще се проведе на нова локация. Това съобщиха организаторите от ПФК “Ботев Пловдив”, като обявиха, че смяната на локацията е необходима и неизбежна. Музикалното събитие ще се проведе на 11-ти септември, на..

публикувано на 05.09.24 в 08:57

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

обновено на 05.09.24 в 08:27

Продължава гасенето на пожара край Белово

Продължава гасенето на пожара в местността „Ливада Бачия“ до пътя Белово - Юндола. Гори 6-7 декара иглолистна гора. На място са пожарникари, които гасят на ръка. Пожар пламна край пътя Белово - Юндола Продължава набирането на доброволци в общината за участие в гасенето – съобщи за Радио Пловдив кметът на Белово Стойко Стефанов...

обновено на 05.09.24 в 08:26