Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорд на заразени в Пловдив, затвориха за дезинфекция отделение в МБАЛ в Карлово

| обновено на 22.07.20 в 17:30

Рекордните 50 нови случая на коронавирус в Пловдив са установени за последното денонощие . 

 За страната са 325. На брифинг областният управител на Пловдив  и пред. на Областния щаб Дани Каназирева каза, че това не  трябва да всява напрежение и призова към обединяване на усилията за борба с коронавируса.  

Разпространението на заразата в Пловдив  е дифузно, като се още продължава проучването на отделните случаи.   Един от случаите е на семейство от Пловдив, завърнало се от Гърция, които са с положителен резултат. Те са под карантина в дома си.

След Пловдив,  най-много новозаразени има в с карловското село Куртово – 6 души са на домашно лечение, но "това не е огнище, а семеен кръг" подчерта Каназирева. В община Карлово има още  3  случая също от семеен тип, а от утре, завореното отделение на градската болница в Карлово, заради заразена пазциентка и дезинфекция, ще започне да работи.

От  общините в  областта  повече регистрирани има : 6  в Община Съединение – в града и селата Неделино и Царимир, 3 в Община Марица – с. Царацово, с. Скутаре, с. Маноле и 2 в Община Сопот.

Има и нови 4 регистрирани медицински лица – 2-ма лекари и 2 медицински сестри. Те са на домашна изолация и лечение, но не беше съобщена местоработата им, за да не се всява напрежение. 

За това призова и Каназирева, припомняйки, че от 19 заявили готовност болници да работят със случаи на коронавирус,   на този етап работят 9.

Свободните легла в отделенията за COVID-19 в болниците са 115 и 28 за интензивно лечение.

 С новите 50 случая за днес, общата бройка на заразените в област Пловдив с COVID-19 е 673.

Статистика по общини: Пловдив – 416,  Карлово – 35, Кричим – 22, Хисаря – 6, Родопи – 62, Стамболийски – 17, Калояново – 5, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 16, Асеновград – 31, Брезово – 2, Куклен – 7, Садово – 7, Първомай – 2, Съединение – 7, Сопот - 4.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Валежите спират, но остава хладно и ветровито

Днес в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до полунощ ще спрат. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще започне да отслабва.  Максималните температури ще са от 11-13° в североизточните райони до 18-20° в..

публикувано на 30.09.24 в 07:27

УХТ провежда форум за идеите на млади учени

Университетът по хранителни технологии в Пловдив  е домакин на кръгла маса за млади учени по проекта "Инкубатор на млади таланти".  Събитието се организира от Сдружение "Асоциация на младите учени" и е финансирано по европейската програма "Еразъм+". Представители от бизнеса, образованието, администрацията, научните организации и..

публикувано на 30.09.24 в 06:57

Мъж с трансплантирано сърце се разходи с кардиолога си в Смолян

Димитър Костов, който от една година живее с трансплантирано сърце, се включи в инициативата днес „Разходи се с кардиолога си в Смолян“. В световния ден на сърцето десетки смолянчани преминаха през информационния пункт в центъра на града, консултирайки се с кардиолози от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Смолян и се присъединиха..

публикувано на 29.09.24 в 16:33

Вятърът събори голямо рекламно пано в Северната индустриална зона

Въвежда се ограничение на движението на надлеза до бившия завод "Ален мак", в посока Труд. Причината е премахване на голямо винилно рекламно пано от фасадата на сградата, което се е скъсало от вятъра.  До приключване на работата на екипите на пожарната, автомобили ще се пропускат само в лявата лента. От ОД на МВР апелират шофьорите  да преминават..

публикувано на 29.09.24 в 16:13

Протест за градски автобуси от Труд до Пловдив блокира трафика за Карлово

Жители на село Труд блокираха пътя за Карлово в отсечката от центъра на селото до кръговото движение за село Строево. Протестът им е срещу липсата на удобен и устойчив автобусен транспорт до Пловдив. Те настояват за възстановяването на автобусната линия № 1, която преди повече от 10 години бе спряна, а оттогава единствената им връзка е маршрутка № 5...

публикувано на 29.09.24 в 13:26