Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ферарио Спасов очаква победа в дербито

Готови сме за новия сезон. Смятам, че сега сме доста непридвидим отбор, а предстоящия ни съперник в дербито Локомотив (Пловдив) не е запознат добре с нашите възможности. Това заяви старши треньорът на Ботев Ферарио Спасов по повод предстоящото пловдивско дерби от първия кръг на Първа лига по футбол.

Той благодари на подалият оставката си собственик на Ботев Георги Самуилов, че е предоставил възможността да бъдат привлечени класни играчи и да се подготви тима добре за новия сезон.

Тодор Неделев остава в Ботев (Пловдив) на този етап. Това обяви самият футболист днес. Той добави, че е радостен, че ще продължи да носи „жълто-черния“ екип на любимия си тим, след като от турския Трабзонспор са оттеглили офертата си за него.

Капитанът Лъчезар Балтанов също си пожела победен старт в пловдивското дерби и заяви, че настроението е отлично и сработката с новите попълнения е все по-добра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Регендарната Пенка Стоянова

Пенка Стоянова

Великата ни баскетболистка Пенка Стоянова е родена на 21.01.1950 година в град Карлово Пенка Стоянова е сребърна медалистка от Олимпийските игри в Москва през 1980 годшна и бронзова от Олимпиадата в Монреал през 1976 година. Участва в 8 европейски първенства. Сребърна медалистка от Варнапрез 1972 година и бронзова от Клермон Феран през 1976 година...

публикувано на 05.07.24 в 13:35

„Алтер его” - футбол, пародии, весели гости и Франсоа Вийон

Калейдоскоп от усмивки ще се завърти в „Алтер его“ тази събота! Очаквайте неподозирани пародии, усмихнати гости, както и весели престрелки между водещия Петър Краевски и неговото сатирично алтер его Краю Петровски.  Като стана дума за гости, свои сатири ще споделят с нас Васил Сотиров, Турхан Расиев и Христо Нанев. В рубриката „Сатирик класик“..

публикувано на 05.07.24 в 10:49

Поетът Красимир Йорданов за истинския Джулай

С поета Красимир Йорданов говорихме за поредния Джулай като празник на лятото и свободата.  Посрещането на слънцето на морския бряг в утрото на 1 юли е традиция, която Старите кучета (група стари приятели, поети и китаристи) спазва стриктно от средата на осемдесетте години насам- сподели Йорданов. Джулая е чисто български феномен, който съществува..

публикувано на 04.07.24 в 16:25
Ген. Нонка Матова

Нонка Матова - сребърна медалистка от Барселона 1992

Легендата на спортната ни стрелба Нонка Матова е родена на 20.10.1954 година в град Пловдив Между 1976 г. и 2000 г. участва в шест олимпийски игри. Тя е олимпийски вицешампион от игрите в Барселона през 1992 година. Победителка в алтернативния на олимпиадата турнир „Дружба” в Москва през 1984 г.одина Поставя 11 световни рекорда, от които два за мъже,..

публикувано на 04.07.24 в 13:07

"Локомотив" загуби с 0:1 от "Славия"

"Локомотив"  (Пловдив) загуби от "Славия" с 0:1 във втората си проверка от подготвителния лагер. Единственото попадение в срещата падна в 26-ата минута, когато Иван Минчев бе точен за "белите". За "Локомотив" с пропуски пред вратата на Славия се отчетоха Мартин Петков, Георги Каракашев, Тодор Павлов, Жулиан Лами, Николас Пенев, Данило Полонский и..

публикувано на 04.07.24 в 09:57