Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев и Берое със спиращо дъха 3:3

Тодор Неделев вкара 2 гола срещу Берое
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) и Берое направиха зрелищно равенство 3:3 в дербито на 3 кръг на Първа лига.

Домакините бяха попарени с два бързи гола на Ибрахима Конте в първите 5 минути. Първото попадение бе след топовен изстрел от 30 метра, а вторият от дузпа, направена от вратаря Янко Георгиев. Ферарио Спасов направи и принудителна смяна на контузилия се Мишел Еспиноса с Лъчезар Балтанов.

Домакините се съвзеха в края на полувремето, Славчо Шоколаров удари напречната греда, а веднага след почивката Тодор Неделев намали от пряк свободен удар в 49-ата минута, който направи безпомощен вратаря 

В 52-ата минута Атанас Илиев разстреля стража на "зелено-белите" с удар от въздуха от далечна дистанция.

Неделев продължи да го тормози с опасни удари, а в 73-ата минута отново го направи безпомощен от фаул, изпълнен по същия перфектен начин.

Капитанът на "жълто-черните" обаче бе заменен в 83-ата минута заради лека контузия.

Гаюс Макута изравни в 88-ата минута след колективна грешка на защитата, а в добавеното време Ботев получи още един свободен удар, но Тодор Неделев вече бе на скамейката и Славчо Шоколаров би в стената.

След първите 3 кръга Ботев събра актив от 4 точки и заема шестото място във временното класиране, а Берое е пети с точка повече.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Героят Алекса Мараш

Резервата Мараш донесе 1:0 на "Ботев" срещу ЦСКА 1948

"Ботев" (Пловдив) изтръгна победата над ЦСКА 1948 в среща от 10 кръг на Първалига.  В мач с много малко положения в Бистрица, "канарчетата" стигнаха до един гол в заключителните минути и победа с 1:0. Попадението бе първо в шампионата да смяната Алекса Мараш; Двубоят премина под непрестанен вятър в полите на Витоша. Първата и единствена опасност за..

публикувано на 29.09.24 в 18:38
K3 ULTRA за шести път по планинските маршрути край Златоград

Шестото издание на K3 ULTRA премина при уникален интерес

Над 1300 бегачи от 15 държави от Европа, Африка, Азия и Америка се състезаваха в шестото издание на ултрамаратон K3 Ultra край Златоград.   Ултрамаратонът се проведе в шест дистанции - 13, 23, 43, 63 и 85 км и Geops Profi (20 км). Новост за тази година е екстремното трасе Geops Profi, което преминава през 8 пирамиди по българо-гръцката граница. Всички..

публикувано на 29.09.24 в 14:30

Крумовград задълбочи кризата в Локомотив!

Локомотив Пловдив и Крумовград завършиха при резултат 0:2 в двубой от 10-ия кръг на efbet Лига. В началните минути на срещата опасните ситуации пред двете врати липсваха. В осмата минута Георги Каракашев влезе остро на Божидар Кацаров, но главният съдия Петър Кузев му показа само жълт картон. Четири минути след това Ангел Лясков отне топката от..

публикувано на 28.09.24 в 19:01
Любослав Пенев

Любо Пенев: Аз и екипът ми оставаме в Локо

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев и неговият щаб  ще продължат да изпълняват професионалните си задължения, въпреки турбуленциите в клуба от последните дни и неясното бъдеще. Това стана ясно от официално изявление на специалиста до БТА. Членовете на Борда на директорите на "черно-белите" и спортният директор Илко Пиргов подадоха..

публикувано на 27.09.24 в 16:55

Министър Глушков откри новия спортен комплекс в Чепеларе

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Чепеларе Боран Хаджиев откриха обновен спортен комплекс в града. Реконструкцията на оборудването е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 624 124 лв. с ДДС. „Този ​​нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да могат децата и младите хора на..

публикувано на 27.09.24 в 15:53