Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И ВМРО срещу новия управител на КОЦ - Пловдив

Воеводите искат и оттеглянето на кмета на р-н "Северен"

| обновено на 09.09.20 в 17:05

ВМРО няма да подкрепи избора на нов управител на КОЦ – Пловдив, в лицето на проф. д-р Марианна Янева, заяви лидерът на пловдивската организация Борислав Инчев.   По думите му, това е пореден прмер за прокарване на интереси в сферата на здравеопазването. 

Според него, буди недоумение как сегашният шеф на Онкоцентъра, избран навремето с пълно единодушие, сега се е оказал  най-некомпетентен от всички кандидати.  

Не означава ли, че едни или други кръгове и лобита се опитват да надделеят в общинското здравеопазване, коментира Борислав Инчев. Той посочи, че Онкоцентъра е единственото общинско дружество, реализирало за миналата година печалба на над 1 500 000 лв.

От ВМРО ще сигнализират компетентните институции и за уволненията и обвиненията за корупционни практики в администрацията на район "Северен". В случая, според тях, не става въпрос за вътрешнопартиен спор, а за сериозен управленски проблем.  Воеводите очакват намесата на кмета Здравко Димитров, а не от етичната комисия на ГЕРБ.  Той следва да назначи независим и обективен одит своевременно, в район „Северен“ трябва да влязат също АДФИ и прокуратурата, каза Борислав Инчев. Докато проверките текат кметът на района трябва да се оттегли, смятат от ВМРО.

От ВМРО отправиха и сериозни критики към изпълнението на градския бюджет за първото полугодие. Според експертите на партията, към края на юни то е около 43%, но е налице огромен срив в приходната му част. 

За съжаление, това  става устойчива тенденция, алармира Борислав Инчев. Според него катастрофалните резултати със сигурност ще доведат до неизбежна актуализация на градските финанси, при това с над 10 милиона лева.  

Сумарният анализ прогнозира големи проблеми за общинската хазна, предупреди градският лидер на воеводите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище този следобед.  При катастрофата пострада шофьорът на автомобила, който е затиснат  и се налага да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Мъжът е контактен и след като бъде освободен от машината ще бъде откаран в болницата в Пазарджик. Движението е..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря в Пловдив

Огнеборци и спасители от Пловдив са реагирали на 32 сигнала за произшествия през изминалата нощ. В 7 от случаите са отстранени паднали дървета и клони от бурята. Един автомобил е с нанесени щети. На две места е оказана помощ при премахването на паднали дървета върху пътното платно - на околовръстния път при разклона за Златитрап  и на..

обновено на 03.07.24 в 12:54

Санират с европари сградата на Областната управа в Пловдив

82 % от енергията, която в момента потребява сградата на областната администарция в Пловдив, ще бъде спестена след нейното енергийно обновяване. То се осъществява по проект, финансиран от Европейския съюз на стойност над 1 милион и 24 хиляди лева. От тях повече от 850 000 лева са безвъзмездно европейско финансиране, а 170 000 са от националния..

публикувано на 03.07.24 в 12:43

Обявиха конкурс за директори на 14 детски градини в Пловдив

Причината Община Пловдив да обяви конкурса е, че настоящите ръководители на забавачките се пенсионират. Това обяви зам.-кметът на Пловдив Владимир Темелков във фейсбук профила си.  Пенсиониращите се директори ще бъдат изпратени на официална церемония. Темелков уточнява, че е важно да се даде път на младите специалисти в сферата на образованието...

публикувано на 03.07.24 в 12:22