Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивският протест: 100-метров трибагреник, блокади и тикви

| обновено на 18.09.20 в 08:29
10
Снимка: Веселина Пеева, Радио Пловдив

Повече от 3 часа продължи антиправителственият протест в Пловдив, който премина през града със 100-метров трибагреник, разпънат пред сградата на общината  и възгласи: "Сърце, душа за България".  За внушителния национален флаг стана ясно още преди от площад "Съединение" да потегли традиционното за четвъртък шествие с искания за оставки на премиера и главния прокурор.  

То мина по Главната улица, затвори поетапно  бул. "Цар Борис Трети Обединител" и Тунела, после спря за броени минути на кръстовището при Баня Старинна и продължи по моста при Панаира към бул. "България". Колоната бе доста дълга, а сред участниците имаше  колоездачи и дори куче. 

Протестиращите настояха и за проверка на обществените поръчки, направени от районният кмет на "Северен" Стоян Алексиев. Те спряха пред офиса на ГЕРБ със скандирания "Оставка" и "Мутри вън", а на входа на залепиха листовки за участието му такива поръчки. По-късно го "поздравиха" с викове: "Алексиев - позор. Оставка и затвор" пред дома му на бул. "България" преди моста на Герджика. С прибрането на 100-метровото знаме протестът приключи.

Антиправителствените демонстрации започнаха още по светло от площад "Стефан Стамболов", където бе организирана артинсталация с тикви. Те бяха донесени в чували, а протестиращите ги надписаха с различни искания. Впоследствие каратистът Лъчезар Узунов разби няколко от струпаните тикви, а протестиращите го последваха.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

68-годишна жена от Стрелча е арестувана за търговия с гласове

68-годишна жена от Стрелча е задържана при полицейска акция срещу купуването на гласове. При спецоперацията на полицията в Пазарджик е претърсена къщата на жената, в която са иззети иззети множество тетрадки и флаш памет, съдържащи лични данни за лица, разпределени по населени места, адреси и избирателни секции.  Акцията е организирана след..

публикувано на 03.10.24 в 12:17

Жена пострада в пътен инцидент

40-годишна жена е откарата в болница за преглед след пътен инцидент, който стана по-рано тази сутрин на кръстовището до Аграрния университет в Пловдив.  Жената е шофирала автомобил Пежо, който се е сблъскат с камион, управляван от 50-годишен мъж. По предварителни данни шофьорът на камиона е отнел предимството на автомобила.  Алкохолните проби на..

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Разпитват директора на Смолянския театър отново

Разпитват директора на Смолянския театър Румен Бечев отново заради схема, източила около 1 млн. лв. Той е призован да се яви повторно в полицията, но не е задържан. Няма и повдигнато обвинение. Това заявиха от пловдивската окръжна прокуратура. Припомням, че Румен Бечев беше доведен снощи в Пловдив с полиция. Това се случи след като проверка..

публикувано на 03.10.24 в 10:10

Безплатен диспут за приоритетите на 51 НС по Радио Пловдив

Днес по Радио Пловдив ще се проведе безплатен диспут от предизборната кампания за предсрочните избори за 51 Народно събрание. Началото на диспута е след новините в 10 часа, а темата: „Предизвикателства, управленски приоритети и политики в 51 НС. България по пътя на успеха - стабилност и развитие. “ В диспута ще участват представители на..

обновено на 03.10.24 в 07:12

Открива се фестивалът "Летерапопули"

Пилотното издание на фестивала за световна литература „Летерапопули“ стартира в Пловдив. До 7 октомври на емблематични за Старинен Пловдив пространства и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ пловдивчачни ще могат да се срещнат със съвременни писатели от цял свят.  Първи гости на тазгодишното есенно издание ще бъдат Хосе Мануел Фахардо –..

обновено на 03.10.24 в 07:12