Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Гоцев: Исках да стана футболист, но бях с два леви крака

Кубрат Пулев и Ивайло Гоцев
Снимка: Фейсбук/Ивайло Гоцев

Боксовият агент Ивайло Гоцев, който движи кариерите на най-добрите ни професионалисти на ринга Кубрат и Тервел Пулеви, бе специален гост в предаването "Антена спорт" на Радио Пловдив.

Пловдивчанинът, който направи кариера в Съединените щати, разкри, че като малък е имал огромното желание да стане футболист. Той дори отишъл на приемен изпит в школата на Локомотив, но се оказало, че има "два леви крака".

"Като малък отворих една книга на Марк Твен "Том Сойер и Хъкълбери Фин" и още от първите страници бях заразен от магията и от потенциала на това, което е Америка. И колкото е да беше трудно и дори немислимо, аз успях да замина и го постигнах.

Като малък се занимавах с бокс. Навремето бях харесан от един селекционер, който обикаляше училищата и търсеше спортни таланти. Във втори-трети клас се записах на плуване, защото баща ми много държеше на това. Но в мен имаше една тръпка да стана футболист, това беше спорта за мен - Ботев, Локо, знаете...

Оказа се, че имам два леви крака, но не се предадох. В четвърти клас в нашето училище "Алеко Константинов" дойде един човек - Кръстьо Богатинов. Той ме хареса и ми предложи да ме направи боксьор, а аз държах на своето - футболист, та футболист. На другия ден отидох в залата на "Лаута", а там ми казаха - изпитът за футболистите беше вчера - ще станеш боксьор.

Истински се запалих по бокса, когато с майка ми гледахме на Лятното кино филма "Роки", а Силвестър Сталоун стана моят идол", разказва Ивайло Гоцев.

В Щатите му е доста трудно, но се запознава с легендарния Дон Кинг по времето, когато №1 там е Майк Тайсън. Той му става партньор, води в САЩ наши момчета като Тончо Тончев, Ивайло Маринов, Константин Семерджиев, Митьо Митев - Мутата, Мартин Кръстев. След това сключва договор с братята Виталий и Владимир Кличко.

За първи път среща Кубрат Пулев в Белфаст на Световното първенство по бокс, когато Кобрата е само на 20 години. А ето, че 18 години по-късно двамата работят заедно.

Гоцев е убеден, че Кубрат ще нацели Антъни Джошуа в стъклената брадичка. Мачът за световната титла ще се състои на 12 декември в Лондон, а договорът окончателно ще бъде подписан съвсем скоро.

Очертава се Ивайло Гоцев да прекарва все повече време в България. Той вече стартира проекта си "Духът на България", който пловдивчани ще видят на 3 октомври от 19:30 часа на Античния театър. Това е спектакъл, който събира много от българските таланти и съчетава професионалния бокс и бойните изкуства с музиката, песните и танците. Българско шоу, но представено по модела на американския шоубизнес.

Контузията на Тервел Пулев е съвсем лека и той ще вземе участие в "Духът на България", но на 17 октомври във Велико Търново.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи

ПФК Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи. Считано от днес, 1 юни, Бабакар Дион, Евандро и Йоан Баи не са част от клуба. Техните договори изтекоха, като не се стигна до тяхното подновяване. Клубът предложи нови контракти на Дион и Евандро, но и двамата отказаха да преподпишат. ПФК Локомотив благодари на тримата за времето, в което те..

публикувано на 01.06.24 в 17:58

Петър Андреев ще претърпи операция

Играчът на Локомотив Петър Андреев ще претърпи операция. Той е с частично скъсана предна кръстна връзка. Контузията ще извади Андреев от игра до края на календарната година. ПФК Локомотив желае бързо и успешно възстановяване на Петър Андреев! Чакаме те отново на терена!

публикувано на 01.06.24 в 17:57

„Алтер его” - конкурс, книга, ретро и усмивки

Резултатите от Националния сатиричен конкурс в Кубрат ще обявим в „Алтер его“ тази събота. Той официално е подкрепен и журиран от БНР в лицето на Весел Цанков, а напоследък прераства и в международен. Ще разговаряме с организатора от страна на Хумористичния клуб „Жарава“ Димитър Атанасов, който е домакин и основния двигател на събитието...

обновено на 01.06.24 в 09:34

Старт на Zlatograd Bike n’Run

Първото издание на маратона Zlatograd Bike n’Run се открива днес.  Над 250 състезатели от България, Гърция, Румъния, Испания, Великобритания са регистрирани за участието, като регистрацията ще продължи непосредствено преди самите стартове. Сред състезателните дисциплини е включен и дуатлон – 44 км колоездене, последвано от 14 км планинско бягане...

публикувано на 01.06.24 в 09:06

Маргарита Гунчева остава в Марица и за новия сезон

Разпределителката Маргарита Гунчева ще бъде част от женския отбор на Марица (Пловдив) и през новия сезон. Най-младата волейболистка на шампионките ще помогне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България през сезон 2024-2025. През миналия сезон тя спечели златен дубъл с клуба – титла и купа. Дъщерята на легендарният волейболист Стоян Гунчев е..

публикувано на 31.05.24 в 18:00