Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В търсене на зелената вълна "Ден след ден"

От днес има промяна в светофарния режим на натоварени пловдивски кръстовища, с което се цели да се облекчи трафика. Димитър Владимиров се спира по-подробно на корекциите, които се правят, за да се получи по-дълъг зелен сигнал, както за автомобилите, така и за пешеходците.

12 години след приемането на България в ЕС все още е в сила Механизмът за сътрудничество и проверка, иначе казано контролът дали страната ни отстранява пречките пред върховенството на закона. Във вчерашния доклад на ЕК България е критикувана за недостатъчни действия срещу корупцията по високите етажи на властта, липсата на отчетност на главния прокурор, както и за липсата на прозрачност при собствеността на медиите и атаки срещу журналисти. По темата ще разговаряме със Светослав Терзиев, журналист от вестник „Сега“.

Българската стопанска камара поиска нулева ставка на данък печалба за следващите две години като подкрепа за бизнеса заради кризата с коронавируса. Същевременно бизнес организацията е против предлаганите от КНСБ промени в данъците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" - за съня и зимното време

Отложен или късен старт на работната седмица поставяме и във "Вход свободен".  След поредната смяна на времето ще разгледаме как жонглирането с часовете влияе на нашето физическо и психично здраве. За ефекта от смяната на времето разговаряме с Гергана Кехайова -  психолог и психотерапевт  с дългогодишен опит в лечението и превенцията на редица..

публикувано на 28.10.24 в 09:30

Какво избрахме "Точно днес" на 28 октомври

След седмите извънредни парламентарни избори говорим за резултатите и питаме какво следва - политолизи, социолози, анализатори, политици  - и победители, и победени.  И още актуалните въпроси -ще излъчи ли 51-ият парламент редовно правителство и какви са възможните конфигурации за управление?  Ще чуем с последните резултати Яница Петкова от Агенция..

обновено на 27.10.24 в 21:53

"След избора" с най-важното от изборния ден

България гласува на поредните извънредни парламентарни избори. Как протича изборният ден и какво предпочетоха българите? Отговорите на тези въпроси ще търсим в извънредното предаване на Радио Пловдив – „След избора“. Ще проследим края на изборния ден с включвания от репортерите ни, които ще бъдат в различни точки на Пловдив и областта:..

обновено на 27.10.24 в 17:32
Пловдив

Клуб "Неделя" за емоциите и изборите в живота

В предаването днес говорим за к лючовата роля на емоциите във взимането на решения и пряката им връзка с изборите в живота, които правим.  По темата гостува Снежана Павлова - сертифициран експерт по Емоционална интелигентност към ФРЕИ / Фондация за развитие на емоционална интелигентност/, регионален директор на Клуб по Емоционална Интелигентност –..

публикувано на 27.10.24 в 15:09

Неделни избори с „Шейкър“

Тази сутрин очаквайте коментара на социалния психолог Красимир Гешев за това кое ни е важно, за да направим правилния избор? Как всяко начало определя крайния резултат? Ще чуем и анкета на Живка Танчева със студенти от ПУ. Защо е важно да се гласува? Гласуват ли младите хора? Какво искат младите хора? Очаквайте разговор с режисьора..

публикувано на 26.10.24 в 16:05