Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ковид- 19 в ЕГ "Пловдив" и МГ

Според здравния министър ситуацията в Пловдив е под контрол

| обновено на 08.10.20 в 15:34

65 са новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив и областта

И в ЕГ "Пловдив" е регистриран положителен случай на коронавирус, съобщи Областният кризисен щаб в Пловдив.

Един ученик от 8 клас е дал положителна проба за КОВИД-19, а всички негови съученици - общо 26 деца, са под карантина заедно с техния преподавател по английски език.

От днес паралелката минава на онлайн обучение, създадена е необходимата организация, каза директорът на гимназията Николай Радев. Всеки ден в училището се прави необходимата дезинфекция по график, уточни той.

Заразен с коронавирус ученик е установен и в Математическата гимназия. Класът на заразения гимназист няма да бъде поставен под карантина, защото момчето е отсъствало от училище повече от три дни. Ученикът се чувства добре и ако няма симптоми ще се включи в обучението дистанционно. В Математическата гимназия ще бъде направена пълна дезинфекция и допълнителен инструктаж за спазване на мерките.

Още четири са положителните проби в училището в Скутаре. С тях там заразените учители са 11 от общо 15.

На територията на Пловдив и областта от началото на учебната година до този момент са заразени 28 учители с Covid-19   и 7 деца от училища и детски градини. Общо 13 паралелки в учебни заведения и 3 групи в детски градини, са поставени под карантина.

Три са положителните проби на медицински лица през последните двайсет и четири часа в Пловдив и областта – на администратор и две медицински сестри от Карлово.

В Пловдив ситуацията e изключително добре контролирана. Това заяви здравният министър професор д-р Костадин Ангелов, който присъства на днешното заседание на Областния кризисен щаб. Той отново потвърди, че към момента не се налага въвеждането на по-строги противоепидемични мерки нито в страната, нито в Пловдивска област.

Има създадена много добра и ефективна комуникация между всички структури, които са ангажирани в овладяването на коронавирусната инфекция в Пловдивска област, подчерта професор Ангелов.

От началото на епидемията до момента заразените с коронавирус медицински лица в Пловдив и областта са 126. 52 от случаите са активни.

В Пловдив министър Ангелов беше замерван с яйца от двама пловдивчани, които бяха арестувани. Те са задържани за 24 часа. 

"Нямах възможността да разговарям с тях. Те не пожелаха да говорят. През цялото време имаха някакви готови реплики, които използваха. Изненадан съм, защото смятам, че диалог се води на маса или ако не на маса, то поне в нормален тон, а не с някакъв тип агресия. Не съм видял да ме замерват или да са ме уцелили по някакъв начин. Може да са направили всякакви опити", каза министър Ангелов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на УС на БЛС

Той бе избран на провеждащия се в Пловдив 77-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организация. За него гласуваха 252-ма от делегатите на събора. Негов конкурент за поста беше председателят на софийската лекарска колегия и бивш служебен здравен министър д-р Асен Меджидиев, който събра 151 гласа. 10 бюлетини бяха невалидни.  Д-р..

обновено на 28.09.24 в 20:48

Катастрофа затвори пътя Кричим - Девин, загинал е 21-годишен моторист

Тежка катастрофа с жертва затвори пътя между Кричим и Девин,  автомобилният поток се отклонява през обходни маршрути. Това съобщават от МВР в Пловдив и посочват, че при катастрофата е загинал моторист. Сигналът е получен преди 16.30 ч. днес в ОДМВР-Пловдив. По предварителни данни при изпреварване на таксиметров автомобил мотоциклет "Хонда" навлязъл в..

публикувано на 28.09.24 в 17:27

Арестуваха мъж, потрошил полицейска камера в Пловдив

36-годишен мъж е в ареста за 24 часа като заподозрян за умишлено увреждане на полицейска камера за контрол на скоростта в Пловдив.  Случаят е от сряда, когато пешеходец, излязъл от тунела, съборил с ритник на земята камерата, разположена край уширение на бул. "Цар Борис III Обединител".  Веднага след вандалската проява извършителят се насочил към..

публикувано на 28.09.24 в 16:13

И днес пловдивчани ползват услугата „еЗдраве“

Кабинетът на РЗИ – Пловдив, който предлага услугата за сдвояване на мобилното приложение "еЗдраве" с електронното ни здравно досие, ще работи в днешната събота от 9 ч. до 14 ч. Причината е интересът на пловдивчани към тази услуга, съобщават от здравната инспекция. Само за 4 дни през тази седмица са се регистрирали 90 души.  Поради големия..

публикувано на 28.09.24 в 08:27

На събор в Пловдив Лекарският съюз избира ново ръководство

Пловдив е домакин на 77-мия редовен отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз. Той се провежда в Международния  панаир и на него ще бъде избрано ново ръководство на съсловната организация - председател и членове на Управителния съвет, както и заместник-председатели и главен секретар.  Двама са до момента кандидатите за председател на..

обновено на 28.09.24 в 08:19