Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Срещите" разговор за "Земното щастие"

| обновено на 17.10.20 в 08:19

Тази събота „Срещите" ви срещат с доц. Георги Лозанов и неговата книга „Земното щастие”, чиято пловдивска премиера ще е в неделя, 18 октомври, от 15 часа в австрийския културен павилион FLUCA. 

В книгата са поместени есета и публикации, посветени на нашето съвремие и опита да си го обясним. "Земното щастие" разглежда различни страни на съвременния мит за земното щастие, роден от либералната демокрация. Успоредно с това тя с тъжна ирония обсъжда защо либералната демокрация у нас все не успява да се състои. 

"Земното щастие" е третата есеистична книга на доц. Георги Лозанов след "Какъвто трябваше да бъда" и "Мое дясно". 

В "Срещите" с доц. Лозанов ще говорим за прелюбопитните наблюдения, като това: „Да си свободен, нез начи да живееш в свободно общество, а да защитаваш  собствената си автономност, независимо в какво общество живееш” или пък това: "Човекът е сбор от компромисите, които прави".

Георги Лозанов е философ, журналист, художествен критик, медиен експерт. Той е обществено разпознаваем и в различните си институционални роли, най-популярната, от които е на дългогодишен член и председател на НСРТ, а после и на СЕМ

Бъдете с Радио Пловдив, ще е интересно!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Какво се крие зад маските - "Точно днес"

Скандалът, придобил известност като "Разград", се разрасна и сякаш измести останалите на мрачния предизборен терен. Ще става и още по-голям, произнесе се Прокуратурата след задържането на двама обвиняеми директори на културни институции. Фактологията отчита плашеща съзнанието на достойните артистисти злоупотреба с държавни средства,  замесвайки в..

публикувано на 03.10.24 в 17:08

Спектакли с пари и театри "Ден след ден"

Все повече се оказват театрите, замесени в схемата за източване на милиони левове от Министерството на културата през фиктивни договори. Сред най – фрапиращите нарушители се окзва театърът в Пазарджик. В сехамата са замесени също театрите в Благоевград, Плевен, Бургас, освен първоначално известните културни институции в Разград и Смолян. Това става..

публикувано на 03.10.24 в 14:45

Музикално с „Вход свободен“

Гостуват ни младите таланти от Пловдив, група Deatmag. В студиото ще бъдат вокалистката Мариела Йовчева и новият китарист на групата Борис Стоев. Говорим и за начина, по който комуникираме и как това е свързано с нашата нервна система? Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, очаквайте след 14.30 часа. Започваме, след новините в 13 часа. 

публикувано на 03.10.24 в 09:30

"Точно днес" между Близкия Изток, планината и литературата

Четвъртък сутрин тръгваме по стъпките на хората с двигателни проблеми. Тези, които често прекарват ежедневието си между четири стени. Доброволци помагат  на изцяло неподвижни или трудноподвижни хора да изкачват планини, да достигат до различни труднодостъпни за тях кътчета в България. За мисия достъпни природни забележителности говорим с Гергана..

публикувано на 02.10.24 в 16:56

"Ден след ден" на 2 октомври

Продължавайте предположенията и дискусиите около това как театралните и музикални състави могат да се окажат в центъра на значимата финансова измама. Към днешна дата е в сила констатацията на службата на министъра на културата Найден Тодоров, че правомощията на директорите на театрите са много големи, както и заканата му ,че в тази ситуация ще действа..

публикувано на 02.10.24 в 14:10