Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотошествие срещу рака на гърдата

| обновено на 17.10.20 в 13:49

Пред зала „Колодрума“ в Пловдив сдружението на „Жените мотористки“ ще подкрепи Световния месец за борба с рака на гърдата. Очаква се десетки жени от цяла България да направят мотошествие по пловдивските булеварди, носейки отличителните знаци на кампанията. 

Организаторите ще проведат разяснителен форум за ролята на профилактичните прегледи. Гостите ще имат възможност да подпомогнат с дарение дейностите на фондация „Една от 8“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отличават най - добрите хора в Пловдив

Кметът Костадин Димитров ще отличи добрите хора от тазгодишното издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“.  Номинациите са в четири категории - образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.  Инициативата се провежа за 14-ти път и се организира от  Асоциацията на хората с редки болести, Професионалната гимназия..

публикувано на 02.07.24 в 08:35

Празник на Чудотворната Бачковска икона

В Бачковския манастир ще бъде отслужена архиерейска богослужба в чест на празника на Чудотворната Бачковска икона на пресвета Богородица. В съборния храм на манастира литургята ще отслужи игуменът на обителта епископ Сионий. На 2 юли църквата чества празника Полагане честната дреха на Пресвета Богородица във Влахерна. Денят е празник на..

обновено на 02.07.24 в 08:26

Красивите сгради на Пловдив в рисунки и разкази на ученици

Ученици рисуват пловдивски сгради със статут на културни ценности в тридневен пленер и разказват на пловдивчани за изобразяваните архитектурните обекти.  Рисунките ще са дело на възпитаниците на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Връстниците им от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ ще представят кой архитект е..

обновено на 02.07.24 в 08:26

Щрихи от миналото на Пазарджик в изложбата „Градски бит“

В Регионалния исторически музей в Пазарджик се открива изложбата "Градски бит", която представя миналото на града от Освобождението на България до промените през 1944 година.  Този период от новата ни история е представен чрез снимки, документи, илюстративни табла и вещи, включени са също гоблен и картини на пазарджишки художници. Изложбата..

обновено на 02.07.24 в 08:26

"Събуди се" над Куклен за 14-ти път

Започва фестивалът „Събуди се“, който по традиция се провежда от 2 до 7 юли в гората край манастира  „Св.св. Кузма и Дамян“ над Куклен. Тази година е 14-то издание на фестивала, посветен на личностното израстване и връзката с природата.  Според организаторите, "Събуди се" е много повече от фестивал. Определят го като шестдневно приключение в сърцето на..

публикувано на 02.07.24 в 08:25