Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решения и отговорности "Ден след ден"

Учители от седем училища са сред заразените с Covid-19 в Пловдивска област през последните 24 часа. Традиционно голям остава и броят на учениците с положителни тестове за коронавирус.

Кога и как училища ще преминават на дистанционно обучение? Просветното министерство прехвърли отговорността за тези решения на директорите на училища. Коментар за това ще чуем от Валентина Стоенчева, директор на СУ "Св. Патриарх Евтимий" в Пловдив и заместник-председател на Съюза на работодателите в системата на образованието в Пловдив.

COVID-19 затвори и Опера - Пловдив за две седмици. Към момента няма установен положителен случай на Covid-19, но има карантинирани контактни лица. По темата информира Антония Попова.

Радва или задължава една награда? Еднолична или колективна е тя, когато става дума за принос в борбата с COVID-19? Питаме д-р Мария Пишмишева, началник на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик, която бе отличена с награди от БЛС и РК на БЛС –Пазарджик.

И още от Пловдив:

Бъдещето на най – зеления район на Пловдив – „Западен“, и най – гъсто населения – Южен“ за 20 години напред, според проекта за Нов Общ устройствен план, са предмет на обществени обсъждания днес. Поставените проблеми и дебатите по тях обобщава в репортажа си Екатерина Костова.

За зелената система на Пловдив и заложените зелени площи в града за 20 години напред ще е разговорът с Екатерина Гюлеметова. Тя е ръководител на екипа, изготвил докладите по екологична оценка и по оценка за съвместимост на проекта за Нов Общ устройствен план на Пловдив ;

Епископската базилика на Филипопол вече има издаден Акт 16. Очаква се до края на годината най – голямата раннохристиянска църква в страната да е достъпна за посетители. Живка Танчева събра мнения „за“ и „против“ новия исторически и туристически обект в Пловдив.

Бъдете с програма "Ден след ден" и в днешния вторник. Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - протести и туризъм

Утрото с Радио Пловдив на 20 септември започва с актуалните теми и събития. Минаваме през два протеста, студентска конференция на тема съвременно изкуство, за да стигнем до туристическия сезон. Ето и темите и събеседниците. Фармацевтите готвят протести заради продажбата на лекарства с автомати. Какви са притесненията им питаме председателя на..

публикувано на 19.09.24 в 16:48

В симбиоза с „Вход свободен“

Привличаме вниманието ви с интересни акценти. Гостува ни Борислава Димитрова. Коментираме събитието „Еко-ЗооСимбиоза“, на 21 септември, в събота, в парк „Каменица“. С психотерапевта Кремена Станилова говорим за нуждата от отпускането, в рубриката „Брейнсторминг“. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев...

обновено на 19.09.24 в 09:40

Как ни променя есента - "Точно днес"

България да получи ресор "Стартъпи, проучвания и иновации" в следващия състав на Европейската комисия предложи председателят ѝ Урсула фон дер Лайен, като обяви номинираните. Сред тях е и бившата външна и правосъдна министър в България Екатерина Захариева, която ще отговаря за иновациите на европейско ниво. Тази информация отзвуча в..

публикувано на 18.09.24 в 18:31

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 18.09.24 в 15:53

Динамична сряда с "Вход свободен"

За предстоящия рецитал на световноизвестната пианистка Донка Ангъчева и за номинацията й за "Будител на годината 2024", ще си говорим с нея днес. В разговора ни очаквайте подробности и за програмата на събитието с вход свободен. В сряда спорим добронамерено и градивно в рубриката "За и против" с Дора и Дарина. Започваме след новините в 13.

публикувано на 18.09.24 в 09:30