Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари и дарения - теми в "Ден след ден" на 9 декември

| обновено на 09.12.20 в 14:31

Правителството раздаде над 15 милиона лева за 13 общини от Пловдивска област за ремонт на общински пътища, улици, читалища, паркове, детски площадки и за изграждане на детски градини и канализации. В региона най-много пари получава община „Родопи“. За какво ще харчат близо 3,2 милиона лева, отпуснати от кабинета – ще разговаряме с кмета на общината Павел Михайлов.

МС превежда и 300 000 лв. за строително-ремонтни дейности и за реставрация на икони в Бачковския манастир. Повече ще научим от игумена на манастира епископ Сионий.

Три пловдивски болници получиха дарение за 1 млн. лв. за борба с КОВИД-19 от голяма фирма за медицинско оборудване. За дарението разказва Живка Танчева.

А Емил Костов допълва темата с репортаж от болницата в Карлово, където днес областният управител Дани Каназирева също занесе дарение.

Колегата от Радио Кърджали Радка Петкова разказва за лични лекари от област Кърджали, които оспорват данните на Единния информационен портал за броя на заразените с КОВИД.

Срещаме ви в ефир с поредното дете от инициативата „Българската Коледа“, което има нужда от дарения, за да оздравее. Днес ви представяме 6-годишната Антония Пехливанова от Златоград.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" изгрява юли

1 юли символно бележи летните дни, много от българите имат обичай да посрещат с музика изгрева на слънцето. Паолина Комсалова разговаря с Анастасия Кирилова от НИМХ, за прогнозата на синоптиците за летния месец, в който ще има и горещници и много валежи. За програма Точно днес" началото на седмицата идва с новия патриарх на Българската православна..

обновено на 30.06.24 в 17:25

Хуморът и операта завладяват Клуба

Последното юнско издание на Клуб "Неделя“ отново събира интересни и любопитни гости. В първия час (16-17) с журналиста и писателя Михаил Вешим ще си говорим за хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и за това – тъжен ли е съвременният български хумор или не съвсем? Ще стане още дума за книги, култура, журналистика и, разбира се, за..

публикувано на 30.06.24 в 15:10

Ранно утро с "Шейкър"

Последното утро на юни посрещаме, с обещания за приключения и емоции присъщи на юли! Най – летния месец, мечтан и „натоварен“ с очаквания за щастие! Предстоят ни няколко срещи, куп полезни съвети и още толкова интересна информация! Някои определени движения на нашето тяло, могат да бъдат контролирани и регулирани според нуждите и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05

За четенето и децата днес във "Вход свободен"

Днес в предаването оставяме настрана дигиталните устройства и се впускаме в неяобятния свят на книгите. За тази цел Ви срещаме с децата от читателски клуб "Възвишение". За тях книгите от задължителния списък през лятната ваканция са любимо занимание и те с удоволствие четат. Кои са любимите им книги и как се заражда техният читателски клуб, предстои да..

публикувано на 28.06.24 в 09:30

Температурни и други амплитуди "Точно днес"

Изморителният с високите си температури юни приключва, допълвайки статистиката на пореден по- горещ от предишни години. Прекрачвайки в следващия месец, с любопитство към времето и ваканциите, ще разговаряме със синоптика Анастасия Кирилова и с изпълнителния директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков. Точно днес курортът открива лятната си програма. Сред..

публикувано на 27.06.24 в 17:40