Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галерия "Възраждане" с изложба "Малката картина-голям подарък"

От ефира на Радио Пловдив, галеристката Краси Алексиева покани почитателите на изобразителното изкуство да разгледат онлайн сборната Коледно-новогодишна експизиция „Малката картина – голям подарък“.

От 22 декември 2020 г. до 22 януари 2021 г.  26 автори представят 70 картини.

„В тази празнична изложба сме подредили творби, малък формат, които са като бисери, взети от творческите съкровищници на нашите любими автори. Има сюжети, стилове и цветове за всеки вкус, за всеки интерес, за всеки джоб. Направихме тази разлистена изложба, която превърна галерията в новогодишна елха, за Вас, скъпи любители на изобразителното изкуство, за да получите поне малко положителни емоции в това мрачно време. За да имате повод за усмивка, радостна тръпка и евентуално щастлив подарък за любим човек. Пожелавам на всички да са здрави, търпеливи, с празнична топлина в сърцето и вяра в душата"!

Да бъдат щастливи и здрави любимите Коледни и Новогодишни празници! 
  Краси и Сим Алексиеви, 2020 г.

Участници в изложбата: Ангел Герджиков, Вихра Григорова, Емилия Арабаджиева, Матей Матеев, Галя Чунтова, Димитър Войнов син, Юлия Станкова, Иван Милушев, Виолета Радкова, Светла Косева, Костадин Жиков, Полина Кръстева, Ставри Калинов, Георги Чапкънов, Николай Ангелов-Гари, Елисавета Ангелова, Васил Петров, Ивайло Димитров, Богомил Арсов-Пако, Петър Мичев, Васил Генчев, Майя Горова, Григор Велев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Посланията на Ботевата поезия през погледа на съвременните поети

В  Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, се объръщаме  към духовността, която злободневието често пренебрегва, но без която няма нас и няма утре! Отправяме този поглед към същественото, през поезията на Ботев, завещана ни, за да ни напомня всякога да останем будни!  Срещаме ви с писателя Цветозар Цаков,..

публикувано на 02.06.24 в 10:13

Разговор за предхристиянските вярвания в "Срещите"

Тази събота СРЕЩИТЕ ви предлагат разговор с Петко Атанасов за предхристиянските вярвания на българите.  Един изключителен период, който ни обяснява много. Слушайте.  Струва си.

обновено на 01.06.24 в 10:13

Широка лъка пее, свири и танцува

Смолянското село Широка лъка се готви да посрещне млади певци, музиканти и танцьори, които са се записали за участие в Националния фолклорен конкурс.  Той ще се проведе днес и утре,  а организатор е Националното училище за фолклорни изкуства "Широка лъка". Конкурсът под наслов "Широка лъка пее, свири и танцува" се провежда за шеста поредна година..

публикувано на 01.06.24 в 09:02

Спектакълът „Одисей“ покорява Гърция

Спектакълът „Одисей“ на пловдивския Драматичен театър вчера и днес се играе на сцената на общинския театър в Пирея. Как продължава сценичният живот на този забележителен проект и как го оценява гръцката публика - за това e разговoрът с Десислава Шишманова, автор на едноименния документален филм за спектакъла. „Този спектакъл е феномен, който..

публикувано на 31.05.24 в 16:53

"Attract- Привличане" в Малката базилика на Пловдив

Васко Георгиев определя себе си като "различен" млад човек, ще добавим и много амбициозен. Роден е в гр. Варна, но на 6 годишна възраст се премества в Пловдив. Различно е и детството му. Израства  в социални домове за деца, лишени от родителска грижа. По-голямата част от крехките си години прекарва в ДДЛРГ „Рада Киркович“. През 2008г. напуска дома и..

публикувано на 31.05.24 в 14:45