Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Извънредни мисли" - моменти от живота на артиста

| обновено на 31.12.20 в 13:49



Последен ден от 2020-та. Различен от всички останали последни дни на предходните години, поне за няколко поколения. Различен за всеки поотделно. Иска ми се да можем да концентрираме  всички изводи, да ги подредим по степени на важност, и по съвест  да ги преценим добре, за да открием всичко смислено и важно.

„Извънредни мисли“ е среща с интимния свят на всеки от участниците, а палитрата от емоции и тишини е почти безкрайна! Какво поражда вътре в нас времето и възможността да останем по-близо до себе си? Откриваме ли нови светове? Чуваме ли истинския глас  на мислите си?

Всеки от участниците в рубриката ни, отговаря на четири еднакви въпроса:

Как се казвате и коя е професионалната сфера, в която се развивате?

Как се промени живота ви за последните девет месеца?

Как изглежда срещата ви с ковид? Близка или далечна?

Как  ще посрещнете най-близкият празник, който ви предстои?


Найден Тодоров е роден на 8 април 1974 г. в Пловдив. През 1993 г. завършва СМУ „Добрин Петков“ и продължава следването си във Виенския музикален университет и Нов български университет. Работи с различни оркестри в България и по света. През 2001 г. дебютира със Софийската филхармония, на която от сезон 2004/2005 г. става главен гост-диригент а от началото на 2017 г. е избран и за нейн директор.

 Осъществил е многобройни записи за различни радио и телевизионни станции, както и над 130 компактдиска, издадени в Австрия, Великобритания, Дания, Израел, САЩ и Унгария. Работил е с артисти като Патриция Копачинская, Сара Чанг, Максим Венгеров, Мидори, Паул Бадура-Скода, Райна Кабаиванска, Гена Димитрова, Анна Томова-Синтова, Никола Гюзелев, Анджела Георгиу, Джошуа Бел, Юрий Башмет, Иво Погорелич, Вадим Репин, Анастейша, Джон Лорд и др.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С редица прояви отбелязваме Международния ден на музиката и поезията

Днес отбелязваме Международния ден на музиката и поезията 1 октомври. Реконструкция на български обичай и музика от XVI век показват в Eтнографския музей. Този проект е вдъхновен от сведението на един немски пастор от средата на ХVІ век, изпратен на дипломатическа мисия в Османския двор, който наред с всичките интересни сведения за..

публикувано на 01.10.24 в 06:31

Поетът Владислав Христов с награда от конкурса „Морето“

Пловдивският поет Владислав Христов спечели първа награда от националния конкурс „Морето“, който се провежда за девети път в Ахтопол. Награждаването се състоя в неделния ден, на 29-и септември, в артистичното пространството на Galera ah gallery. Събитието е организирано от сдружение „Лумен”. Втора награда за поезия спечели Нинко..

обновено на 30.09.24 в 17:11

Преге - предаване за света на книгите, 28.09. -04.10.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 28. 09. 2024г. бяха представени следните заглавия: БНР подкасти · Преге - 28 септември 2024 Рубрика „Напълно непознати“ (нови книги) Итало Калвино. Няка спи под камък. Размисли за литературата и обществото. Есета. 480 стр., ок. 6А, Колибри, 2024г...

публикувано на 30.09.24 в 12:13

Литературно четене в памет на проф. Светлозар Игов

Възпоменателно литературно четене събира днес поети и белетристи в 6-та аудитория на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" . То се провежда година след кончината на проф. Светлозар Игов – литературовед, писател, критик, преводач. Литературният академичен час ще открие проф. Жоржета Чолакова, а сред участниците са Антон Баев,..

публикувано на 30.09.24 в 06:47

Пловдив в българската литература - духовен маршрут тази неделя

В две поредни недели „Духовни маршрути в Пловдив 2024“ ще представят „Град Пловдив в българската литература“.  Водач в двата последни маршрута в есенното издание е доц. д-р Младен Влашки. Инициативата, която включва четири издания през септември и октомври е на издателство „Летера“.  Проектът е финансиран от Община Пловдив и е част от Културния..

публикувано на 29.09.24 в 07:28