Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наркодилърите, обрани с Калашников, вече са обвиняеми

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения срещу 4-ма души за притежаване и разпространение на 14 кг марихуана на стойност около 84 хил. лева. На 29 декември в землището на село Болярино при продажбата на наркотика те били заплашени с автомат Калашников от мъж, който им отнел марихуаната, без да я плати. Той е бил заловен от полицията и е с мярка „задържане под стража“.

Четиримата наркодилъри са на възраст от 25 до 32 години, като тримата от тях са от Раковски, а другият е от село Чалъкови в същата община. Съдебна справка за тях показва, че вече са осъждани за престъпления, свързани с наркотици.

Ако обвиненията срещу тях се докажат, ги очаква присъда от 3 до 12 години затвор.

Четиримата обвиняеми са задържани с прокурорско постановление за 72 часа, като обвинението ще иска за тях постоянно задържане под стража.

Мъжът, който отнел наркотика от тях, е от Казанлък, с богато криминално минало – осъждан е 10 пъти за грабежи и наркотици. Прокуратурата му е повдигнала обвинение за престъпление в големи размери в условията на опасен рецидив. Извършителят също е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Близо 1 млн. лв. са източени от схемата в театрите на Разград и Смолян

Почти един милион лева са откраднатите от Разградския филхармоничен театър пари, отклонени от група съучастници, за която се предполага че е ръководена от директора на театър Левон Манукян. Той и още трима пряко замесени бяха арестувани преди няколко дни в Пловдив. Самият Манукян снощи бе предложен за освобождаване под парична гаранция от 50 000..

публикувано на 01.10.24 в 13:39

Откриха новата учебна година в ПУ "П. Хилендарски"

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ откри официално академичната  учебна година. На церемонията в спортната зала на университета на бул. „България“ присъстваха заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева, представители на общинската и областната администрации и много студенти.  Над 4300 са първокурсниците, които ще се..

публикувано на 01.10.24 в 12:57

Пробно е-таксуване ще има в още една линия на градския транспорт в Пловдив

Общината води разговори за въвеждане на системата за електронно таксуване и във втора пилотна линия от градския транспорт. Преговорите се водят с втория основен превозвач с  повече линии  в града.  Според директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги  Стоилов системата за електронно таксуване продължава да се..

публикувано на 01.10.24 в 12:51

Търговците на радиоактивния америций остават окончателно в ареста

Пловдивският Апелативен съд потвърди постоянното задържане в ареста на тримата мъже, които бяха уличени в опит за продажба на радиоактивния елемент америйций.  При задържането им на няколко места бяха открити  общо 81 броя плочки от опасния изотоп. Магистратите прецениха, че има реална опасност задържаните да се укрият или да извършат друго..

публикувано на 01.10.24 в 12:23

Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той обясни, че са съдействали на разследващите като тяхното единствено обяснение е било, че изземването на..

обновено на 01.10.24 в 11:25