Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблемът не е Гергов

| обновено на 11.01.21 в 06:58

Зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски е категоричен, че изключването на Георги Гергов от партията не е противоуставно и посъветва всички, които твърдят това, да прочетат Устава. 

В предаването "Неделя 150" по програма "Хоризонт" на БНР той отхвърли твърдението на председателя на пловдивските социалисти, че с изключването му се цели прикриване на други гафове на БСП:

"Не се търси разчистване на лични сметки между Корнелия Нинова и Георги Гергов. Това го каза и самият той: "Проблемът не е Гергов". Спазва се последователната политика на партията и нейния Устав".

"Целите на БСП са спечелване на изборите и отстраняване на ГЕРБ от властта", каза още Георги Свиленски. Той нарече "голяма лъжа" появилата се спекулация в медиите, че може да се стигне до голяма коалиция между БСП и ГЕРБ. Свиленски припомни, че има решение на Конгреса на БСП, че партията няма да участва в коалиция с ГЕРБ, независимо от резултатите на изборите. 

Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави в личния си профил във фейсбук пловдивските социалисти по повод избирането на ново областно ръководство. „Нека това е ново начало за организацията в една от най-важните области в страната", се посочва в поста.
  "Знам, че вие имате потенциал организацията да бъде реалната политическа сила, която да промени града и областта с грижа за хората. Обръщам се към онези, които в годините назад са били разочаровани, да се върнат. Заедно можем да променим модела на управление както в Пловдив, така и в България", е написала лидерът на БСП.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Прокуратурата издирва отровителя на кучета в Пловдив

Прокуратурата започна издирване на неизвестния засега извършител, за който се разбра, че умъртвява животни в Пловдив, като разхвърля на различни места в града отровена храна.  Държавното обвинение се самосезира след публикации в медиите за открити две отровени кучета в централната част, получени сигнали за отровена животинска храна   около 2 РУ на..

публикувано на 10.06.24 в 16:27

Глобиха с 2000 лв. младежа, снимал се да кара със 127 км/ч в Пловдив

21-годишният Митко Бошнаков, заснел се да шофира със 127 км/час по бул. "Цариградско шосе" в Пловдив, беше признат за виновен по бързо производство на Районната прокуратура.  След споразумение, одобрено от съда, му е наложено административно наказание - глоба от 2000 лева.  Лишен е и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 1..

публикувано на 10.06.24 в 14:07

Санкционираха млад шофьор, дрифтил в Смолян

22-годишен шофьор е глобен с 3 000 лв и отнета книжка за една година след дрифт в Смолян. Младият мъж е установен след сигнал на гражданин, че извършва опасни маневри на кръстовище, образувано от улиците „Петър Берон“ и „Станевска“ в областния град с лек автомобил.  След проверка е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка –..

публикувано на 10.06.24 в 13:57

Окончателно: ГЕРБ-СДС изпревари в Пловдив ПП-ДБ с 8%, "Възраждане" са трети

100% от изборните протоколи в Пловдив-град са вече обработени. ГЕРБ-СДС печели с 27.22%, като ПП-ДБ е с резултат – 19.14 на сто. Трета политическа сила в града е Възраждане с 15.78%. Има такъв народ получава 7,14 процента.  С резултат от 6,62 на сто Величие изпреварва БСП, която получава 5,99 на сто. ДПС получава малко над 4 процента. Под..

обновено на 10.06.24 в 13:14

Китайска компания строи завод за автомобилни части в ТИЗ

Зам.-министърът на иновациите и растежа Красимир Якимов връчи  сертификат клас „А “на Ченг Си, мениджър в  китайската компания Зи Ес Юръп, която изгражда завод за автомобилни части в Тракия икономическа зона.  „Само през миналата година в Министерството на иновациите и растежа сме сертифицирали 4 проекта в района около Пловдив на обща стойност..

публикувано на 10.06.24 в 13:11