Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат постоянен арест за трима от "схемата с маратонките"

| обновено на 25.01.21 в 17:39

Пловдивският Окръжен  разглежда искането на прокуратурата за постоянен арест на тримата, задържани при петъчната акция, когато бе разбита схемата за пране на пари чрез онлайн продажби на фалшифицирани марки спортни стоки.  

Тогава бяха арестувани десет души.  Днешната мярка се иска за двама мъже и една жена, за които прокуратурата твърди, че са преки участници в незаконната машинация. 

Те са цяло семейство - синът Рамзи и родителите му Неджати и Сабре Ябанджъ.

Стоката е внасяна от Турция нелегално и се е разпространявала чрез четири сайта за продажба на спортни стоки. От това са генерирани недекларирани приходи в размер на 700 000 лева за последните две години. 

Асортиментите са укривани в склад в една от индустриалните зони на булевард „Шести септември“ в Пловдив.  Дневно оборотите от дейността на групата са стигали и до 20 000 лева, посочиха разследващите. 

Със спечелените от престъпната схема пари са построени ритуален дом, който е действал като параван за изпирането на парите. Изградена е и 4-етажна жилищна кооперация в квартал „Изгрев“. 

И двете сгради са без никакви документи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Планински спасители помогнаха на жена, изгубила се в Родопите

Два инцидента с туристи са станали за последното денонощие в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК.  При единия случай жена се е загубила в източната част на Родопите. В издирването ѝ са участвали екипите от Смолян и Чепеларе. Жената е открита в района на връх Свобода, като е била в добро състояние. В другия случай мъж е..

публикувано на 30.09.24 в 09:35

Валежите спират, но остава хладно и ветровито

Днес в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до полунощ ще спрат. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще започне да отслабва.  Максималните температури ще са от 11-13° в североизточните райони до 18-20° в..

публикувано на 30.09.24 в 07:27

УХТ провежда форум за идеите на млади учени

Университетът по хранителни технологии в Пловдив  е домакин на кръгла маса за млади учени по проекта "Инкубатор на млади таланти".  Събитието се организира от Сдружение "Асоциация на младите учени" и е финансирано по европейската програма "Еразъм+". Представители от бизнеса, образованието, администрацията, научните организации и..

публикувано на 30.09.24 в 06:57

Мъж с трансплантирано сърце се разходи с кардиолога си в Смолян

Димитър Костов, който от една година живее с трансплантирано сърце, се включи в инициативата днес „Разходи се с кардиолога си в Смолян“. В световния ден на сърцето десетки смолянчани преминаха през информационния пункт в центъра на града, консултирайки се с кардиолози от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Смолян и се присъединиха..

публикувано на 29.09.24 в 16:33

Вятърът събори голямо рекламно пано в Северната индустриална зона

Въвежда се ограничение на движението на надлеза до бившия завод "Ален мак", в посока Труд. Причината е премахване на голямо винилно рекламно пано от фасадата на сградата, което се е скъсало от вятъра.  До приключване на работата на екипите на пожарната, автомобили ще се пропускат само в лявата лента. От ОД на МВР апелират шофьорите  да преминават..

публикувано на 29.09.24 в 16:13