Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари и политика - теми в "Ден след ден" на 29 януари

| обновено на 29.01.21 в 14:39
Снимка: Ирина Скендерска

Как ще гласуваме за парламент по време на пандемия? Ще имат ли проблеми карантирираните да упражнят правото си на вот? Ще се поучим ли от опита на други държави, които вече проведоха изборни кампании? По темата ще говорим с изборния експерт Стоил Стоилов.

Парламентът създаде фигурата на спецпрокурор, който да разследва действащия главен прокурор. Какви правомощия ще има този прокурор и как на практика може да се осъществи контролът върху обвинител № 1, ще коментираме с депутата от ГЕРБ Красимир Ципов.

И още:

424 млн. лв. е проектобюджетът на община Пловдив за тази година, от които близо 200 млн. лв. са за инвестиции, съобщи на нарочен брифинг днес кметът Здравко Димитров. За какво ще се харчат средствата на пловдивчани, обобщава в репортажа си Емил Костов.

Защо след ремонта на Централна гара - Пловдив са премахнати местата, на които хората можеха да изчакват пристигането на влака си? Какво наложи промяната? Милен Ангелов събира гледните точки на пътници и концесионера на гарата.

Стоян Терзиев проследи клетвата на 150-те новоприети военнослужещи в 61-ва Стрямска бригада в Карлово, където бе и военният министър Красимир Каракачанов.

А на финала директорът на Регионалния природонаучен музей Огнян Тодоров ще ни разкаже за новите екзотични екземпляри, които обогатяват експозицията в музея, и за това как работи институцията по време на пандемия.

Бъдете с нас след новините в 15.00 до 17.00 ч. Ще бъде интересно!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" с историите на 5 юли

Политическите завързани сюжети в държавата и в местната власт ще са фокус на разговорите и в това юлско утро. След като Административният съд в Пазарджик обяви за недействителен избора за общински съветници търсим коментар от ОИК и председателя й Антони Върбев, председателяна местния праламент Найден Шопов и кметъ Петър Куленски. В разговор с новият..

публикувано на 04.07.24 в 16:46

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 04.07.24 в 16:10

Психично здраве днес във "Вход свободен"

Умение ли е отдадеността? Или талант? Какви са качествата на хората, които смятаме за успешни и целеустемени? Какво ги прави такива? Отговорите търсим днес в предаването "Вход свободен". В това начинание ще ни помага Юлия Петкова от Асоциация "Голям брат, голяма сестра". С нея заедно щ Ви поканим на уъркшопа "Как да изградим умения за постоянство и..

публикувано на 04.07.24 в 09:30

"Точно днес" по лентата на летните очаквания

Как у нас не се прави кабинет на малцинството, при какви обстоятелства пак ще градим новото управление? Въпросите са повече от важни, след като масово българите отказаха участие в изборите през юни. За всичко, което тече в държавата като процеси и очаквания, говорим с политолога и университетски преподавател Георги Проданов . Как ДПС ще реши уравнението..

публикувано на 03.07.24 в 15:24

"Вход свободен" с пулса на сезона

Поредният Джулай отмина, оставяйки след себе си осeмдестарска носталгия, прияно соления привкус на предстоящата отпуска и натрапчивото усещане, че и тази почивка ще е хубава, ама ще свърши  твърде бързо. Така е винаги- работата никога не свършва, а отпуската сякаш минава като миг. Лятото междувременно набира скорост, трафикът по магистралите набъбва..

публикувано на 03.07.24 в 09:05