Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ковид в още четири детски градини в Пловдивска област

| обновено на 05.02.21 в 15:05

67 са  новодиагностицираните  случаи на Ковид-19 в Пловдив и областта през изминалите 24 часа. Оздравелите са 79, а починалите са двама.

Сред новозаразените има три медицински сестри, а също и лекар, акушерка и стоматолог. С положителни проби за Covid-19 са медицинска сестра Детската градина в Белащица. Наложена е карантина на контактните деца и персонал. Сред новозаразените са още учителка от Детска градина „Щастливо детство„ в Раковски, и по едно в дестките градини „Послушко“  и „Слънце“ в Пловдив.

За денонощието от Спешна помощ са отговорили на 171 повиквания, от тях 25 свързани с ковид. Хоспитализирани са  5 болни в областта и 9 в Пловдив, а на домашно лечение са оставени 11.

Свободните легла към момента, според Областната информационна система, са 594, от които 58 интензивни.

Начален учител от град Пещера е сред новите 40 заразени с Ковид-  19 в област Пазарджик. От РЗИ информират, че  през последното денонощие 7 пациенти са хоспитализирани. Две жени на 86 и на 78 години са загубили битката с болестта- Те са били с придружаващи заболявания.

В област Смолян новите болни са 6. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министърът на културата уволни директора на Смолянския театър

Със заповед на Министъра на драмата Найден Тодоров директорът на Родопския театър "Николай Хайтов" Румен Бечев е освободен от длъжност.  Заповедта влиза в сила от днес, съобщиха от  Министерството на културата. Името на Румен Бечев беше замесено в скандала "Разград" за фиктивни назначения, извършени от директора на ТМФЦ Левон..

публикувано на 04.10.24 в 16:54

Театърът в Пазарджик се разграничи от Петко Писков

Драматично-куклен театър "Константин Величков" - Пазарджик няма договорни отношения с Петко Писков от близо година. Според културната институция той отказва да им върне договори и счетоводни документи. Това става ясно от официалното изявление на ръководството на Пазарджишкия театър по повод информацията за връзката на театъра с Петко Писков,..

публикувано на 04.10.24 в 16:32

Съдът отказа на Левон Манукян да намали гаранцията му от 50 000 лева

Пловдивският окръжен съд отказа да намали определената гаранция от 50 хиляди лева на обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери директор на театъра в Разград Левон Манукян.  Решението на магистратите е окончателно.   Бившият вече директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има време да..

публикувано на 04.10.24 в 15:58

Пловдив отпушва трафика с помощта на AI

С нова програма, която включва използването на изкуствен интелект, Община Пловдив ще бори задръстванията в града и ще осигури бързо издаване на документи за пловдивчани. На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се гледа предложението на местната управа за кандидатстване с проект по програма „Европейска инициатива за градско развитие –..

публикувано на 04.10.24 в 14:59
Снимката е илюстративна

Пожар пламна в необитаема къща в квартал Прослав

 Огънят, избухнал в двуетажната къща, вдигна по тревога 6 екипа на пловдивската пожарна. Огнената стихия вече е овладяна. Няма засегнати съседни къщи. Няма и пострадали хора. По време на гасителните дейности електрозахранването на ул. Христо Ясенов е било спряно, тъй като в района има множество кабели, обясниха от пловдивската пожарна...

публикувано на 04.10.24 в 14:52