Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За общуването и ваксинациите „Точно днес“

Започнахме ли да изпитваме силен копнеж отново да общуваме едни с други, както преди, или затварянето между четири стени  с  вирусните вариации  промени застрашително  семейният, приятелският, и любовният модул... и  дори служебния ?

Точно днес джаз певицата Мирослава Кацарова , ще отвори в ефира на Радио Пловдив  зона с джаз и любов от концерта и  Love songs тази неделя в Дома на културата, когато на 14 февруари „летят“ сърчица - захарни, хартиени, шоколадови / поне досега/. Концертът е от формата „Опера Бутик“.

Преди това, отново за ежедневно коментираната, но не и банализирана , а стряскаща  тема за ваксините и вксинациите.

 Идва трета вълна, но няма трети локдаун - ако това, което сега е ограничително, се брои за втори локдаун? От една за нашата страна, ваксините скочиха на три. Казват ни, заразените се увеличават, но няма да има затягане на мерките,  идвала масова ваксинация, няма шанс за отказалите.  В тази ситуация, ДКЦ "Пълмед" Пловдив стартира кампания  за безплатни прегледи на пациенти след преболедувана Ковид 19 инфекция. С д-р Екатерина Петкова кардиолог и зам.управител в лечебното заведение разговаря Антония Попова

В рубриката "Рестартирай Европа" Любомира Разпопова е с репортаж за политиката на ЕС за ваксините на територията си, и как България се вписва в този процес.

По делата им досега ги познахме- дамите и господата от парламента, управляващите и опозицията. В този монет, заявените коалиции, имена и други маньоври, какво очертават на изборния хоризонт. Коментар на социолога Евелина Славкова.

Част от 596-те сребърни монети, открити при спасителни разкопки в близост до Голямата базилика и статуетката на Венера са някои от експонатите на Археологическия музей в Пловдив, които участват в централната зала на Националния Археологически музей в изложбата „Българска археология“. Те са между най-атрактивните  открития в изложбата с участие на още 16 музея с находки от днешните български земи от неолита (VІ хилядолетие пр.Хр.) до Средновековието.  Разказва научният ръководител на обекта в Пловдив Елена Божинова.

В „Добро утро, ден!“ завършва гостуването на д-р Мариана Чолакова.

„Точно днес“.Четвъртък 12 февруари. От 6 до 9.30



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обратното броене на седмицата започва - "Точно днес"

Времето ни разтвори в лятната си аура, но място за летаргия няма. Седмицата ще бъде динамична, не само заради, климата и прогнозите, но и заради очакването в неделя България да вземе  решение за  себе си и за Европа в месеците напред.  Посоките са това очакване са многопластови и доколкото ние сме във времето, но заедно с това задаваме  и посоката му,..

публикувано на 02.06.24 в 13:48

Клуб "Неделя" - за духа и материята

Днес сме ви подготвили  среща в ефира с Красимир Лозанов , който директно от Пролетния панаир на книгата в София ще ни разкаже за най- интересните заглавия и събития на традиционния литературен форум. Във втората част на предаването финансовия анализатор Светозар Гледачев ще хвърли светлина върху икономическите предизвикателства, които  очкват света и..

публикувано на 02.06.24 в 12:30

Ранно утро с "Шейкър"

Първото неделно утро на юни посрещаме заедно! Наред с традиционните теми на "Шейкър", в които разглеждаме проблеми и въпроси засягащи нашето физическо здраве, нашите психологически потребности, нашите търсения в областта на естетиката, на забавлението, днес ще погледнем навътре в себе си. Ще се обърнем към духовността, която злободневието често..

публикувано на 01.06.24 в 16:05

Мария Генчева в "Добро утро, Ден!"

Актрисата Мария Генчева е родена в Пловдив. Завършила е ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов. Творческата си кариера започва едва на 19 години в Родопски драматичен театър, където професионалната й съдба я среща с режисьора Любен Гройс. Там получава  годишната награда за изкуство за ролята на Мила в спектакъла „В полите на Витоша“  от Пейо Яворов...

обновено на 31.05.24 в 18:48

"Ден след ден" в края на май

В Пловдивския районен съд днес бе първото от три поредни заседание по така нареченото дело „Дебора“. Обвиняем е Георги Георгиев за насилието, което е упражнил върху Дебора Михайлова. Севдалин Палаузов ще разкаже за това, което е известно за хода на делото, тъй като то се провежда при закрити врати. За хода на разследването по случая с насилие..

обновено на 31.05.24 в 14:58