Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Факти и очаквания "Точно днес"

В слънчевата , но мразовита утрин на 18 февруари в предаването „Точно днес“

с политолога доц. Антоний Гълъбов ще анализираме наличните на политическата трапеза партии и коалиции, които  вече са регистрирани в ЦИК.

От нашия седмичен гост в рубриката „Добро утро ден“ бизнесменът Атанас Цветков ще разберем какви лични изводи си прави докато следи политическите теми две седмици преди старта на предизборната кампания, колко е важна ролята на „огледалото“ в живота му и имат ли място в ежедневието му суеверия и  паранормални явления.

Пред какви предизвикателства е изправена Регионалната здравна инспекция в Пловдив по повод очакваната през март кампанията за масова ваксинация ще разберем от нейният заместник директор д-р Аргир Аргиров. От него ще научим и какви са най- новите ходове на Министерството на здравеопазването, с които ще се опита да мотивира масово хората над 55 години и тези с хронични заболявания да се имунизират.

Какви са очакванията на Съвета по туризъм , след като Общинският съвет на Пловдив прие програмата за туризма през 2021 споделя неговият председател Любозар Фратев

В навечерието на 148 годишнината от гибелта на Апостола на свободата в родния му град Карлово ще бъдат представени две нови документали книги, разкриващи непознати до сега факти от неговия живот и дела. За тях ще разговаряме с директора на музея "Васил Левски" и съавтор на едно от изданията Дора Чаушева.

Какви атракции е подготвил пловдивският Регионален природонаучен музей за традиционните си безплатни уикенди за най- малките ще научим от интервюто на Никола Николов с директора гл. ас. Огнян Тодоров.

Какви са очакванията на тенора от старозагорската опера Ивайло Михайлов от предстоящия му авторски концерт на пловдивска сцена „Песните на Пучини“ ще научим от разговора с него в зона "Култура".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Протести и култура - теми в "Ден след ден"

Жители на село Труд и работещи във фирмите в община Марица излизат на протест в неделя заради проблемите с градския транспорт. Протестиращите, подкрепени и от местния бизнес, настояват за възстановяването на автобусна линия № 1, която от години не се движи до селото. В момента основният транспорт е маршрутка №5, която обаче не спазва разписанието,..

публикувано на 27.09.24 в 14:45

"Вход свободен" по пътеките на родолюбието

Благодарение на образованието на Националната програма „България-образователни маршрути” на Министерството на това и научната група от 40 от ученици 6,7 и 8 клас от българското ОУ „Христо Ботев” към Културно-информационния център в Цариброд за първи път е на посещение в България от 26 до 29 септември.  Как протича тази благородна инициатива ,..

публикувано на 27.09.24 в 10:15

В предаването "Точно днес" на 27 септември

За Бетонния мост, за правата ни на потребители, за виното, което ще пием според реколтата от грозде, за каналите на информация и на дезинформация в предизборна кампания, за диалога България - Северна Македония след решението на ЕС да започне преговорите с Албания. Чуйте в предаването премиерното издание на рубриката "Имаш право"- съвместна между Радио..

публикувано на 26.09.24 в 17:12

В „Ден след ден“ говорят кмета и пловдивчани

Преди официалния старт на предизборната кампания утре /27. 09./ в предаването „Ден след ден“ кметът на Пловдив Костадин Димитров ще обясни кандидатирането си за депутат в листата на ГЕРБ и работата по ключовите за града проекти в следващите седмици и месеци. Ще чуем и пловдивчани какво мислят за поредните седми парламентарни избори и по- важното..

публикувано на 26.09.24 в 14:38

Бягаме с кауза днес във "Вход свободен"

"Светулки RUN" е събитието, на което ще Ви поканим днес на територията на предаването "Вход свободен".  Софийски планински клуб са организиратори на благотворителното бягане, което след шест успешни издания, на първи октомври ще случи седмото. Точно в 19:00 ще бъде даден стартът в градовете  София, Пловдив, Бургас и Плевен.  Каузата тази година е..

публикувано на 26.09.24 в 09:30