Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

COVID-19 затвори детските градини и ясли в Сопот

НЧ "Иван Вазов-1871" в Сопот
Снимка: Фейсбук

В Сопот затвориха всички ясли и детски градини, заради усложняващата се епидемична обстановка. Със заповед на кмета Деян Дойнов присъственият образователен процес се спира до 26 март.

Секретарят на Община Сопот Мехмед Тухчиев заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив, че е висок процента на заболели от коронавирус.

„Активните случаи в Община Сопот са 74. 17 от тях са на болнично лечение. Четири от тях са в тежко състояние. От началото на месец март са починали трима. Новите случаи само за днес са шест“, каза Мехмед Тухчиев.

Случаи на заразени с Covid-19 има в къщата-музей „Иван Вазов“, в Комплекса за социални услуги, които са затворени, а също и в Община Сопот.

„Притеснителното е, че забелязваме една скрита заболеваемост. Има лица с клинични симптоми, които по различни причини не се изследват. Някои от тях не искат да бъдат поставени в изолация, други не искат да карантинират други хора. Това не е проблем само за Община Сопот. Това е проблем за цялата страна“, каза още Мехмед Тухчиев.

Той е категоричен, че ако ситуацията започне да се усложнява, ще бъдат предприети и нови мерки. Общинският кризисен щаб ще заседава отново в петък.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Инджов

Партията "Не подкрепям никого" постигна добър резултат

Възможно е да бъде съставено правителство от четири партии след тези резултати и убедителната победа на ГЕРБ. Това заяви в програма "Точно днес" на Радио Пловдив политологът Иво Инджов. Според него обаче не бива да се изключва и вариантът отново да отидем на избори догодина.  По думите му шансовете за съставяне на редовно правителство нарастват и..

публикувано на 28.10.24 в 09:53

Хората вече искат да има правителство

При над 93 % обработени протоколи 9 формации влизат в 51-то НС, сочат данните на ЦИК.  Р езултатите от този вот почти повтарят тези от юнските избори, с изключение на разцеплавето на ДПС, коментира пред Радио Пловдив бившият депутат от ПП-ДБ Росен Костурков .  Според него влизането на "Величие" или "Меч" в парламента не е много сигурно, но..

публикувано на 28.10.24 в 09:40

Пловдивчани са умерени в прогнозите за нов кабинет

След края на изборите за ново народно събрание, в които ГЕРБ-СДС отново победи, в Пловдив хората смятат, че по-скоро ще има ново правителство. Една голяма част обаче изобщо не се интересуват от политическите процеси в България. Те не отиват до изборните урни, за да упражнят правото си на глас.  Има шанс 50 на 50 да се състави работещ кабинет, смята..

публикувано на 28.10.24 в 09:07

Равноотдалеченият премиер ще е параван за политическите партии

Резултатът от вота е очакван, а малко по- високата избирателна активност не е повод за радост, каза в предаването "Точно днес" Дани Каназирева - бивш депутат от ГЕРБ. Според нея избирателят е препотвърдил европейския път за развитие на България.  Все по- сложно според нея обаче е съставянето на коалиция за управление при наличието на 9  партии в..

публикувано на 28.10.24 в 09:06
Яница Петкова

Възможно е четири партии да сформират кабинет

Резултатите от вота за 51-ви парламент коментираме с  Яница Петков а от "Галъп интернешънъл болкан" в програма "Точно днес". "Имаме доста сериозни заявки за съставяне на правителство." , посочи социологът. ДПС-Новото начало е изолиран партньор за повечето партии, смята Петкова. Тя допълни още: " ГЕРБ-СДС ще получат по малко от 70 депутати, но при..

публикувано на 28.10.24 в 08:14