Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив приема ДЛОП по спортна гимнастика

Красимир Дунев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 200 състезатели от 23 клуба от цялата страната ще участват на държавно отборно лично първенство по спортна гимнастика за купа България за юноши и девойки старша възраст, младежи, кадетки, мъже и жени. Надпреварата ще се проведе в петък и събота в Пловдив.

Квалификациите, многобоят и отборното класиране във всички възрасти са в петък, а в събота са финалите на отделните уреди.

Първенството ще се проведе без публика заради пандемията от коронавирус.

Двама от националите ще пропуснат шампионата заради контузии в рамото. Това са Дейвид Хъдълстоун и Христос Маринов. Хъдълстоун има разтежение на рамото и ще бъде запазен за европейското първенство. Христос Маринов също е с травма на рамото. Йордан Александров обаче е тук и ще участва на шампионата в Пловдив.

Състезанията ще се проведат в двете зали на спортното училище в Пловдив - отделно мъже и жени заради пандемията от КОВИД-19.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локо започва лятна подготовка на 17 юни

В неделя "Локомотив" (Пловдив) завърши сезон 23/24, а от днес играчите са в почивка. По предварителен план “черно-белите” трябва да се съберат за първа тренировка на 17 юни. Локомотив ще замине на подготвителен лагер в Боровец от 23 юни до 7 юли. До този момент са уредени две проверки – срещу "Берое" на 22 юни и "Пирин" на 6 юли. Стартът на Първа..

публикувано на 29.05.24 в 13:09
Проф. Джузепе Бозети

Проф. Джузепе Бозети поема школата на ВК "Марица"

Джузепе Бозети е новият директор на школата на ВК "Марица" (Пловдив) от новия сезон. Един от най-успешните треньори на италианската и европейска младежка сцена поема школата на волейболния клуб. Проф. Бозети се счита за гуруто на волейбола за подрастващи в Италия. Многократен шампион на клубно и национално ниво и европейски шампион с Италия, като за..

публикувано на 29.05.24 в 12:36
Георги Минчев се бори отново да проходи

Ветераните на "Ботев" и Локо с 2:2 благотворително

Легенди на пловдивските "Ботев" и "Локомотив" завършиха 2:2 в благотворителен мач. Срещата се игра на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“, като всички събрани средства ще отидат за лечението на Георги Маринов, който се бори да проходи отново.  Двубоят се превърна в истинско шоу, като на терена бяха именити фигури за пловдивския футбол като Марин..

публикувано на 29.05.24 в 10:28
Христо Крушарски

Крушарски с призив за финансова помощ за Локо от хора и фирми

Отборът на "Локомотив" (Пловдив) изпрати отминалия сезон на официална вечеря снощи.  На нея присъстваха собственикът, ръководството, представителният и вторият тим на "Локомотив". Събирането беше инициирано от Христо Крушарски. След срещата самият той пожела да се обърне и към футболната общественост: "Първо искам да започна с благодарности към..

публикувано на 28.05.24 в 17:25
Станислав Генчев застана начело на

Станислав Генчев е новият наставник на "Левски"

Станислав Генчев е новият старши треньор на представителния тим на "Левски“. Договорът на специалиста е за срок от 2 години. В щаба на Станислав Генчев влизат помощник треньорите Живко Миланов и Дарко Тасевски, треньорът на вратарите Йордан Господинов и кондиционният треньор Петър Пеев. Станислав Генчев е роден на 20.03.1981 година. Започва..

публикувано на 28.05.24 в 13:56