Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адм. Ефтимов наблюдава военното учение на Голям Перелик

| обновено на 19.03.21 в 07:01

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще наблюдава етап от съвместната подготовка "Родопи -21", която се провежда в района на Смолян. В учението, което е от 15 до 27 март, участват над 240 военнослужещи от Сухопътните войски, Националния военен учебен комплекс "Чаралица", ВМА, както и представители на Центъра на НАТО за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите за водене на планинска война в Словения.

Под ръководството на командира на 101-ви алпийски полк полк. Димитър Кацаров, участниците в "Родопи - 21" ще демонстрират техники за придвижване в пресечен зимен терен, бивакуване, оцеляване, търсене, спасяване и медицинска евакуация на пострадал.

Действията на военните в района на връх "Голям Перелик" ще наблюдават и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Стамболийски питат защо обвиняема е главен секретар в областната управа

Кметът на община Стамболийски и общински съветници от коалиция „Алтернатива за гражданите“, ПП-ДБ, ПП „Възраждане“  се възмутиха от назначаването на бившата заместник-кметица на общината Теодора Денева за главен секретар на Пловдивска област. Документът е публикуван на фейсбук страницата на кмета Неделев. Мараджиев с обвинение за престъпление..

обновено на 05.07.24 в 12:55

Правосъдният министър откри модерно затворническо общежитие в Пловдив

Новото затворническо общежитие в Пловдив отговаря на всички европейски и международни изисквания, препоръките на Комитета против изтезания и указанията, които ни се дават по делата на Европейския съд по правата на човека ,  каза при откриването на сградата правосъдният министър Мария Павлова.  Двуетажната сграда е със стаи с две легла за..

публикувано на 05.07.24 в 12:53

Комисия от БАН ще посети откритите находки под Бетонния мост

В понеделник се очаква комисия от експерти от Националния археологически институт с музей към БАН да посети на място новооткритите находки в района на жп линиите под Бетонния мост в Пловдив.  Специалистите трябва да определят периметъра и срока на проучване на находките, които по предварителни данни са част от римски гроб със зидове...

публикувано на 05.07.24 в 10:32

Грешното преброяване е лишило ДПС от един общински мандат в Пазарджик

Изборният резултат от вота за общински съветници в Пазарджик би бил различен, защото не е отразил действителният вот на избирателите – се казва в мотивите за решението на пазарджишкия административен съд, с което той обяви за недействителен избора на местния парламент.   В повторното преброяване в 52  секции се оказаха липсващи 300 бюлетини, а..

публикувано на 05.07.24 в 10:24

Кметът даде месец на пловдивските превозвачи "да влязат в час"

Транспортните фирми в Пловдив имат едномесечен срок да оборудват автобусите с климатици и да започнат да изпълняват курсовете си редовно. В противен случай общината ще прекрати договорите си с тях. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той добави, че днес е изпратено писменно уведомление до тях с ултиматума.  Проблемите с градския..

обновено на 05.07.24 в 08:53