Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60-70% от децата ще се върнат в градините от 5 април

През по-голямата част от пандемията детските градини и яслите в Пловдив са работили, големи огнища на зараза от коронавирус не е имало, тъй като контролът е завишен. По този повод смятам за разумно решението детските заведения да бъдат отворени. Това каза в интервю за предаването „Точно днес“ заместник-кметът с ресор “Oбразование, бизнес развитие и европейски политики”Стефан Стоянов.

След разхлабването на противоепидемичните мерки от 5 април се очаква около 60-70% от децата да възобновят посещениетъо си на детски заведения. Всички градини и ясли в Пловдив ще бъдат отворени, освен тези, които са в ремонт.

„На този етап няма да има някакви допълнителни противоепидемични мерки. Във всяко детско заведение държим високо ниво на  хигиена, има добър режим при постъпването на децата в сградите. Самите родители станаха по-отговорни и следят внимателно здравословното състояние на децата си", каза Стоянов.

Не малка част от персонала в яслите и детските градини вече са преболедували или ваксинирани. Според последните данни над 70% от служителите имат антитела. Ваксинацията за останалите, които искат да бъдат имунизирани продължава.

„Към настоящия момент нямаме сериозни проблеми с липсата на кадри в детските заведения поради заболели лица“, допълни още заместник-кметът.

Още по темата може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Решават утре ще има ли рейсове до Труд и Войводиново

Проблемът с транспорта между селата Труд и Войводиново от община „Марица“  и Пловдив ще бъде обсъден на среща в областна администрация утре. Това съобщи в интервю за радио Пловдив кметът на „Марица“ Димитър Иванов. Целта е да се постигне споразумение градските линии с номера 1 и 15 да стигат до двете села, обясни той.  "Утре се събираме при..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

Ранното откриване на херниите е важно за успешното им лечение

Хирурзите от общинската болница „Св. Пантелеймон в Пловдив“ в продължение на цял месец ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения за различните видове хернии. Това съобщи в програма "Точно днес"  д-р Емил Райчинов от болницата. Той припомни, че заболяваванията от херния на предната коремна стена е най-честото заболяне в..

публикувано на 30.09.24 в 11:15

Младите хора не са политически апатични

Младите хора не са политически апатични. Според проучване на предишните парламентарни избори са гласували 45% от младежите в България. Това е доста повече от средното ниво на гласуване, което означава, че има надежда идващото поколение да е граждански и политически активно. Това коментира Александра Гайтанджиева от "Лигата на младите..

публикувано на 30.09.24 в 10:43

БЛС ще настоява за остойностяване на лекарския труд

Новият председател на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Николай Брънзалов представя днес приоритетите за 3-годишния мандат на избраното ново ръководство.   След като получи гласовете на 252-ма от делегатите на събора на съсловната организация в Пловдив, той  обеща да продължи политиката на БЛС от последните 6 години. Съзнавам каква голяма..

публикувано на 30.09.24 в 08:38
Румен Драганов

Пловдив е изключително впечатляващ за чуждите туристи

Какъв летен туристически сезон изпращаме и колко гости от България и чужбина посрещнахме? Питаме в програма "Ден след ден" - проф.  Румен Драганов  от Института за анализи и оценки в туризма.  В Световния ден на туризма, 27 септември,  Драганов подчерта, че изпращаме много добър сезон, може би, това е най-добрият сезон за последните няколко години...

публикувано на 27.09.24 в 14:48