Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За последните три денонощия повече оздравели, отколкото заразени в Пловдив

524 са новозаразените от Ковид-19 Пловдивска област през изминалите три денонощия. На 3 април те са били 322, а за 4 и 5-и общо 202. 

Сред новите болни има две медицински сестри и един санитар. Педагогически персонал, ученици и деца няма. 

Оздравелите за трите денонощия са повече от новозаразените – 760, от тях има 11 лекари, 1 медицинска сестра и 5 санитари.

През изминалото денонощие от Спешна помощ са отговорили на 244 повиквания, от тях 57 свързани с Ковид-19. В болница са приети 29 души. На домашно лечение са оставени 28. 

Според Областната информационна система свободните легла са 294, от които 15 интензивни. 

За трите денонощия са починали 12 души. Те са на възраст от 59 до 85-годишна възраст, с придружаващи заболявания. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трима в ареста, пребили мъж за чат с жената на един от тях

В  Пловдив задържаха трима мъже за закани с убийство, а на един от тях и за нанасяне на телесна повреда на 26-годишната му приятелка при условията на домашно насилие, съобщиха от районната прокуратура.  От прокуратурата са повдигнали обвинение на 28-годишен мъж за побой над 26-годишната му приятелка при условията на домашно насилие. Двамата живеели на..

публикувано на 16.09.24 в 17:54

Тържествено откриха новата детска градина в Браниполе

Със символично пускане на бели гълъби в небето над Браниполе официално бе открита новата сграда на детска градина „Синчец“ в село Браниполе.  Лентата прерязаха кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, кметът на селото Даниела Стоилова и директорът на детското заведение Добромира Мурджева. Новата детска градина е разположена на разгърната застроена..

публикувано на 16.09.24 в 15:51

Проф. Галин Цоков удари звънеца в ОУ "Христо Смирненски" в Раковски

"Изключително съм развълнуван да бъда в тази ваша общност. Децата са нашето бъдеще, на първокласници им пожелавам да са любопитни към знанието.  Вашата нова сграда е първата по проект на МОН, изграден е нов учебен корпус по него", каза в Раковски министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той откри новата учебна година в основно училище..

публикувано на 16.09.24 в 14:58

Моторист пострада тежко, блъснат от камион край Пловдив

53-годишен моторист е в тежко състояние в пловдивска болница след катастрофа на околовръстното в Пловдив. Камион, управляван от 75-годишен водач, при маневра за ляв завой отнел предимството и блъснал идващия насреща мотоциклет. Пострадалият моторист е опериран по спешност, а според лекарите има опасност за живота му. Пробата за алкохол на шофьора..

публикувано на 16.09.24 в 13:02

Задържаха шофьор, ударил друг водач в Пловдив

Пореден случай на агресия на пътя в Пловдив! 39-годишен пловдивчанин ударил друг шофьор, след спор за отнето предимство на кръстовището между бул. „Пещерско шосе и ул. „Владивосток“.  Извиканите на място полицаи арестували нападателя, срещу който е започнато бързо производство за хулиганство при управление на моторно превозно средство.   В..

публикувано на 16.09.24 в 12:50