Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформата в БСП е бетонирането на Нинова

Михаил Миков
Снимка: БГНЕС

"Не е новина, че си отива Изпълнителното Бюро и остава на Нинова. Бетонирането на Нинова е последователна линия и това се отрази на резултатите на БСП" това заяви в интервю за Радио Пловдив бившият председател на БСП Михаил Миков.   

"Това беше така наречената реформа в БСП, която откъм съдържание представлява единствено: Нинова да се крепи на председателския пост" обясни Миков.

"Накрая ще остане само Нинова в партията" 

Миков смята, че подаването на оставка от страна на Изпълнителното Бюро е трик, който вече е ползван и в предишния случаи, като "след няколко месеца вероятно Нинова ще предложи подобен състав на изпълнително бюро, който да бъде гласуван."

Според Миков реформа в БСП не е имало, а само действия, които да наподобяват такава.

"С гонене на партийни вещици не се става по-силна партия".

Михаил Миков е категоричен, че "резултатите се виждат не на вътрешнопартийните избори, а на такива, каквито са тези за народни представители. БСП все повече се затваря, бяха разгонени коалиционните партньори от лявото пространство. Виждате колко малко е представителството на Лява България в 45-я парламент."

"Идейно, политически и организационно БСП все повече затъва. Да си стои Нинова и тези, които я подкрепят, накрая ще остане само някой, който да изгаси лампата на "Позитано"" прогнозира бившият председател.

Лявото е раздробено според Миков, като "ако всички тези леви формации, които виждаме - АБВ, партията на Мая Манолова, "Българска прогресивна линия" бяха обединени с БСП, те щяха да са повече от трета политическа сила и то с много."

"Усещането за единство, търсенето на други партньори, този букет, който представляваше "БСП - Лява България" би дал сила на хората и вяра" смята Михаил Миков

Според Миков Корнелия Нинова има шанс да последва съдбата на Иван Костов, като "остане сама в партията".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът ще връчи втория мандат в разумни срокове

Президентът ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в разумни срокове. Ако има удължаване на сроковете за насрочване на евентуални предсрочни парламентарни избори, то по-скоро ще стане с третия мандат. Тази теза защити конституционалиста доц. Христо Паунов, който е и преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски". Той обясни,..

публикувано на 08.07.24 в 11:39

Кризата в политиката гони инвестициите към съседни страни

Политическата нестабилност у нас пряко влияе на икономиката на България, която през последните години се забавя значително, заради намалените инвестиции и неусвояването на средствата по Плана за устойчивост и възстановяване и по европейските програми.  Това коментира Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал..

публикувано на 08.07.24 в 11:10

Властта в РСМ обслужва сръбски и унгарски интереси

Новата власт в Северна Македония, която е белязана от македонизма, обслужва чужди интереси. Тя е в услуга на оста Белград – Скопие – Атина, а от скоро имаме и нов компонент Будапеща. Това коментира журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков по повод сигналите, които дава премиерът Християн Мицкоски и неговия кабинет по отношение..

публикувано на 08.07.24 в 10:36

Откриха модерно затворническо общежитие в Пловдив

Новото затворническо общежитие в Пловдив отговаря на всички европейски и международни изисквания, препоръките на Комитета против изтезания и указанията, които ни се дават по делата на Европейския съд по правата на човека ,  каза при откриването на сградата правосъдният министър Мария Павлова.  Двуетажната сграда е със стаи с две легла..

публикувано на 05.07.24 в 12:53

Грешното преброяване лишило ДПС от един мандат в Пазарджик

Изборният резултат от вота за общински съветници в Пазарджик би бил различен, защото не е отразил действителният вот на избирателите – се казва в мотивите за решението на пазарджишкия административен съд, с което той обяви за недействителен избора на местния парламент.   В повторното преброяване в 52  секции се оказаха липсващи 300 бюлетини, а..

публикувано на 05.07.24 в 10:24